Dopinguga vahele jäänud eestlane Karel Tammjärv Soome meediale: tahan kõik ära rääkida ja siis kuhugi ära minna

Austrias Seefeldis MM-il dopingu kasutamisega vahele jäänud Eesti suusataja Karel Tammjärv ütles Soome meediale, et tahab kõik ausalt ära rääkida ja siis kuhugi mõneks ajaks ära minna.

„Ma pean rääkima sellest kõikidele inimestele, uurijatele, koostööpartneritele ja sõpradele,” ütles Tammjärv Soome telekanalile Yle.

Tammjärv tunnistas üles dopingu tarvitamise alates 2016. aastast ning ta lootis sellest võita juba 2017. aasta Lahti MM-il. Tammjärv ütles, et kasutas enda töödeldud verd. Ta teadis, et see on keelatud tegevus.

„Ei tea, miks seda tegin. Olin rumal. Arvasin, et see aitab mind sportlasena,” rääkis Tammjärv täna Soome meediale Seefeldis.

Kolmapäeval tungis politsei tema ja Andreas Veerpalu hotellituppa Seefeldis. Tammjärv ütles, et ei tahtnud algul öelda, et teadis, miks tema tuppa tuldi. Siis ütles politsei, et talle verd andnud isik oli kinni peetud ja kõik üles tunnistanud.

Kinnivõtmine kulges Tammjärve väitel rahulikult. Samal ajal võeti kinni veel kaks austerlast ja üks Kasahstani sportlane.

Tammjärv ütles, et tunnistas politseile kõik ausalt üles ja rääkis, kuidas veredopingu kasutamine käib. Ta sai pärast teada, et tema ja Saksa spordiarsti Mark Schmidti jutt oli kattunud. Tammjärve sõnul taheti teada, mis oli juhtunud ja milline oli tema seos kuritegeliku organisatsiooniga.

Tammjärv ütles, et sai Schmidti kontakti oma endiselt treenerilt Mati Alaverilt. Alaver on seda kinnitanud.

Tammjärv ütles, et ei teadnud, et austerlased kasutasid sama asja, aga Kasahstani suusataja Aleksei Poltoranini suhtes olid tal kahtlused. Tammjärv ei saanud enda sõnul aru, kui suure kuritegeliku organisatsiooniga oli tegu.

Neljapäeva õhtul koos Andreas Veerpaluga vabastatud Karel Tammjärv kavatseb nüüd sõita koju ja oodata võimalikku kohtumenetlust.

Austria ametivõimude info kohaselt puistas politsei kolmapäeval suurt rahvusvahelist dopinguvõrgustikku ja operatsioonis osales kokku 120 politseitöötajat Saksamaalt ja Austriast, kes korraldasid haarangu korraga nii Seefeldis kui Erfurtis. Operatsioon kandis nimetust Aderlass (tõlkes: aadrilaskmine). Kokku võeti kinni 9 isikut ja korraldati läbiotsimised 16 kohas.

https://yle.fi/urheilu/3-10668657

Kommentaarid
(Külastatud 692 korda, 1 külastust täna)