14-aastane Soome poiss halvatus keset koolipäeva ja keegi ei tea, miks – nüüd on pere hädas

14-aastane Soome poiss Aleksi halvatus keset koolipäeva ja see pööras pere elu täiesti pea peale – ema pidi hakkama hooldajaks. Nüüd räägib ema, et toetuste puhul peaks arvestama ka pere suurust ja majanduslikku olukorda.

Seitsmeliikmelise pere elu muutus tundmatuseni 2017. aasta jaanuaris, kui toona 14-aastane perepoeg Aleksi halvatus keset koolipäeva. Keegi ei tea, miks varem terve poisi selgrookanalis tekkis verevalum, mistõttu poiss halvatus rindkerest altpoolt. Ema sõnul tekkis poisil epiduraalne verejooks, vahendab Iltalehti.

Pereema Heli (47) arvates võis see olla seotud mõni aeg varem toimunud kaklusega kooli õuel, kus teine poiss Aleksit ründas. Naine polnud koju jäädes rahul talle pakutud toetusega ning nõudis omavalitsuselt 1500 eurot kuus toetust, et hakkama saada. Naine oli täiesti töövõimeline, aga pidi erivajadustega lapsega koju jääma. Peres on viis last ja kõik alaealised.

Möödunud aastal nõustuski Pori linn maksma 1500 eurot kuus, aga seda vaid poole aasta jooksul. Nüüd peab pere esitama uue taotluse.

Pori vald maksab muidu hooldajatoetust maksimaalselt 645 eurot kuus, kui hooldatav vajab ööpäevaringset tuge. Teine summa on 465 eurot kuus, kui hooldatav vajab tuge tuge päevastes toimingutes. Eriti raskete juhtumite puhul makstakse ka lühiajalist toetust 805 eurot kuus.

Pori vald on pakkunud perele võimalust taotleda vajadusel lisaks toimetulekutoetust.

Aleksi, 16, halvaantui kesken koulupäivän, eikä kukaan tiedä miksi – siitä alkoi äidin loputon taistelu

Heli Laaksosen, 47, seitsenhenkisen perheen elämä muuttui dramaattisesti tammikuussa 2017, kun perheen silloin 14-vuotias esikoinen Aleksi halvaantui kesken koulupäivän. Kukaan ei tiedä varmuudella, miksi aiemmin terveen pojan selkäydinkanavaan syntyi verenpurkauma, joka halvaannutti hänet rintalastasta alaspäin. – Aleksille tuli epiduraalitilan verenvuoto, äiti kertoo.

Kommentaarid
(Külastatud 262 korda, 1 külastust täna)