Yle hakkab näitama Soome ajaloo kalleimat telesarja Muumidest

Rahvusringhääling Yle hakkab alates esmaspäevast, 25. veebruarist näitama Soome ajaloo kalleimat telesarja Muumidest.

Uue sarja maksumus on 21 miljonit eurot ja see on võrreldes varasemaga toodetud täisdigitaalselt. Eelmine, Dennis Livsoni toodetud Soome-Hollandi-Jaapani sari Muumioru lood valmis aastatel 1990-1992. Uus sari kannab pealkirja Muumiorg, vahendab Helsingin Sanomat.

Uue sarja autori ja produtsendi Marika Makaroffi väitel on sarjas 26 osa ja need maksid kokku 21 miljonit eurot. Tegemist on kalleima Soome sarjaga ja 60 protsenti rahast läks Soome tegijatele.

Sarjal on Briti režissöör Steve Box, kes on teinud Wallace & Gromiti filmi. Tegelaskujudele on inglise keelses versioonis andnud teiste seas hääle Taron Egerton (Muumitroll), Rosamund Pike (Muumimamma) ja Kate Winslet (Filifjonka). Soomekeelses versioonis kõnelevad teiste seas Joonas Nordman, Satu Silvo, Ville Haapasalo ja Alina Tomnikov.

Tässä ovat uudet Muumit – Historian kallein suomalaissarja alkaa Ylellä, ja meno Muumilaaksossa on hetkittäin hyytävä

Sehän on Mörkö! Eli Tove Janssonin Muumi-tarinoista tuttu pelottava hahmo, keltaisena loistavine silmineen ja möhkälemäisine olemuksineen. Haluatko lukea koko artikkelin? Haluatko lukea koko artikkelin? HS Digi -tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Kommentaarid
(Külastatud 488 korda, 1 külastust täna)