Venemaal levib Soome toodangu nime all petukaup

Venemaal Peterburis korraldatakse „Soome turgu”, kus ükski müüdav kingapaar ega jope pole Soomes tehtud.

Reklaamis on öeldud, et Made in Finland, hinnaalandus 70 protsenti. Soome turg asub Peterburis aadressil Sadovaja ulitsa 59, kus kaup pannakse välja vaid üheks päevaks, vahendab Ilta-Sanomat.

Reklaamitakse välja Soome tippkvaliteeti soodsa hinnaga. Juures on Soome lipp. Tegelikkuses on tooted valmistatud Hiinas ja Türgis ning neile on peale õmmeldud sildid, mis justkui annavad ainu, et tegemist on Soome kaubaga.

Petukaubaga tegelev kaupmees rääkis, et tegemist on Soome ettevõtete müümata jäänud kaubaga. Näiteks oli jopedele peale õmmeldud silt Lapin Lämpö, aga sellist kaubamärki Soomes polegi. Lõpuks selgus, et „Lapin lampo” on Venemaal kasutatav kaubamärk. Joped õmmeldakse valmis Foshani linnas asuvas tehases Hiinas.

Venemaal tegutsenud Soome firma Stockmann pole samuti müünud mingeid Lapin Lämpö tooteid.

Suomi-huijaus leviää Venäjällä – IS jäljitti alkuperän takille, jonka merkki pisti heti silmään

“Takkeja ja kenkiä Suomesta, alennus 70 prosenttia.” “Suomalaista laatua. Made in Finland.” “Suomisale.” Muun muassa näillä mainoslauseilla houkuteltiin pietarilaisia ostajia viikko sitten perjantaina jälleen yksille “suomalaisille markkinoille”, joissa mikään ei ole oikeasti suomalaista. IS vieraili Suomisale-markkinoilla osoitteessa Sadovaja ulitsa 59, jonne pop-up-kauppa oli pystytetty yhdeksi päiväksi.

Kommentaarid
(Külastatud 192 korda, 1 külastust täna)