Uuringujuht: Põlissoomlased võivad Soomes valitsevast keskerakonnast mööda minna

Põlissoomlaste toetus on Soomes tõusuteel ja aprillis toimuvateks valimisteks võib erakond toetuse poolest minna mööda valitsevast keskerakonnast.

Niimoodi arvab erakondade toetusuuringutega tegeleva ettevõtte Taloustutkimus juht Jari Pajunen. Viimaste uuringute põhjal Soome juhtivate erakondade toetus langeb, samas kui põlissoomlaste toetus tõuseb, vahendab Iltalehti.

Pajuneni väitel on põlissoomlaste toetus olnud valimistel suurem kui küsitlused näitavad.  Praegu on veel vahe olemas, aga see pole suur.

Keskerakonna toetus oli viimase uuringu põhjal 14,7 protsenti ja põlissoomlaste oma 11,4 protsenti.

Viimastel, 2015. aasta valimistel said põlissoomlased 17,7-protsendilise toetuse, aga küsitluste põhjal oli toetus 1-2 protsendipunkti võrra väiksem. Käesoleval aastal tõenäoliselt keskerakond edestab põlissoomlasi, aga põlissoomlastel on võimalus valitsuserakonnast mööda minna.

Põlissoomlaste võimalus on meelitada selliseid inimesi, kes pole oma otsust teinud.

Perussuomalaiset voi ohittaa keskustan, sanoo tutkija – Halla-aho: “Pidän todennäköisenä”

Helsingin Sanomien teettämän tuoreen kyselyn mukaan perussuomalaisten kannatus on noussut selvästi, ja puoluetta kannattaa nyt 11,4 prosenttia suomalaisista. Keskustan ja kokoomuksen suosio on puolestaan laskenut edellisestä kyselystä 0,9 prosenttiyksiköllä. Kokoomusta äänestäisi nyt 18,6 prosenttia ja keskustaa 14,7 prosenttia suomalaisista. SDP pitää suosituimman puolueen paikkaa 20,8 prosentin kannatuksella.

Kommentaarid
(Külastatud 261 korda, 1 külastust täna)