Uuring: tsöliaakiat võib põhjustada lapsepõlves põetud kõhugripp

Värske Norra teadlaste läbi viidud uuring väidab, et teraviljatalumatus ehk tsöliaakia võib tekkida lapsepõlves põetud kõhuviiruse tagajärjel.

Varem on teraviljatalumatuse põhjuseid peetud salapärasteks. Nüüd arvavad teadlased, et seda põhjustab lapsepõlves rasket kõhuhaigust tekitav enteroviirus. See avastus võimaldab hakata välja töötama vastavat vaktsiini, vahendab Daily Mail.

Selline toidutalumatus esineb ühel sajast Suurbritannia elanikust ja selle vastu aitab ainult gluteeni sisaldavast toidust hoidumine.

Coeliac disease may be caused by a tummy bug in childhood, study says

Roughly one in every 100 Britons has the extremely rare condition, doctors say Experts now believe it is triggered by enterovirus, which strikes in childhood They say this discovery could pave the way for a vaccine to protect against it A condition which leaves victims unable to eat bread, pasta and other foods containing gluten could be triggered by a tummy bug in childhood, research suggests.

Kommentaarid
(Külastatud 252 korda, 1 külastust täna)