Trump ähvardab lahti lasta üle 800 ISIS-e võitleja, kui Euroopa riigid neid vastu ei võta

USA president Donald Trump teatas sotsiaalmeedias, et vangistatud 800 ISIS-e võitlejat lastakse lahti, kui Euroopa liitlased pole nõus neid vastu võtma ja nende üle kohtu mõistma.

Trump kirjutas Twitteris, et USA palub Suurbritannial, Prantsusmaal, Saksamaal ja teisel Euroopa liitlastel vastu võtta ja kohtu alla anda üle 800 ISIS-e võitleja, kelle ameeriklased on Süürias kinni võtnud. „Islamikalifaat on langemas. Alternatiiv on väga halb, kuna me oleme sunnitud nad vabastama…”

Trump jätkas, et USA ei taha, et ISIS-e võitleja Euroopa „üle ujutavad”, mis arvatavasti juhtub, kui nad lahti lasta. „Me teeme nii palju ja kulutame nii palju,” jätkas Trump, „nüüd on aeg teistel välja astuda ja teha seda, milleks nad on hästi võimelised. Me tõmbame tagasi pärast 100-protsendilist võitu Kalifaadi üle.”

Selle peale on mõnede Euroopa riikide juhid raevus, vahendab Politico.

Enne seda teatas Trump USA vägede väljaviimisest Süüriast. USA ootab, et Euroopa riigid võtavad Süürias ohjad USA-lt üle.

Hispaania välisminister Josep Borrell oli üks neist, kes teatas, et pole mingit huvi saata Süüriasse sõjaväelasi. Hispaania ja teised Euroopa riigid pole valmis USA asemel Süürias tegevust üle võtma.

Trumpi seisukoht valas veelgi õli tulle Euroopas, kuna paljud ISIS-e võitlejad on Euroopast pärit.

Donald J. Trump on Twitter

The United States is asking Britain, France, Germany and other European allies to take back over 800 ISIS fighters that we captured in Syria and put them on trial. The Caliphate is ready to fall. The alternative is not a good one in that we will be forced to release them……..

Donald J. Trump on Twitter

The U.S. does not want to watch as these ISIS fighters permeate Europe, which is where they are expected to go. We do so much, and spend so much – Time for others to step up and do the job that they are so capable of doing.

Kommentaarid
(Külastatud 698 korda, 1 külastust täna)