Taani saadab pagulased üksikule saarele

Taani, mis on maailmas tuntud oma liberaalsuse ja heaolu (hygge) poolest, on võtnud kutsumata külaliste suhtes karmi hoiaku ja saadab pagulased üksikule saarele.

Taani migratsiooniminister postitas isegi sotsiaalmeediasse tordi, et tähistada migrantide tegevust piirava arvult 50. seaduse vastuvõtmist. Viimased piirangud puudutavad näokatteid, pagulastelt juveelide konfiskeerimist ja 29 piirkonna allutamist geto-seadustele, vahendab Daily Mail.

Veel tahetakse pagulastel keelata loomade halal-tapmised ning naiskooliõpetajatel pearättide kandmine. Üks juhtiv poliitika pakkus isegi jalavõrude kandmise kohustust „getodes” elavatele pagulaslastele.

Taani ühiskond on pagulaste teemal lõhestunud. Taani, Rootsi ja Norra olid veel üsna hiljuti homogeensed, üherahvuselised ühiskonnad. Inimesed olid harjunud, et kõik jagasid ühtesid ja samu vaateid. Nüüd aga liigutakse Taanis 1930ndate aastate suunas, kus mõnedele inimestele kehtestatakse teistsugused õigused. Taanlased tunnetavad, et nende heaolu ja hygge on ohustatud globaliseerumise ja migrantide poolt.

Nüüd tahetakse soovimatud pagulased paigutada kolme aasta pärast eraldiseisvale ja tühjale Lindholmi saarele. Nende hulgas on endised kurjategijad, keda Taanist pole võimalik välja saata. Taani migratsiooniminister Inger Stojberg kirjutas sotsiaalmeedias, et need inimesed on soovimatud ja nad peavad seda omal nahal tunnetama.

Migrandid võivad saarelt päevasel ajal lahkuda, aga nad peavad kohal olema kord päevas toimuvate registreerimiste ajal.

Paljude jaoks tundub uskumatu, et Taanis, mida seni on peetud liberaalseks, on võimalik selline asi, et pagulased tühjale saarele saadetakse. Ja et sellega lähevad kaasa isegi Taani sotsid ja vasakpoolsed.

Taani valitsus on juba aastaid ostnud reklaame Lähis-Ida maades hoiatustega, et inimesed mingil juhul Taani ei läheks ja et pagulaste toetusi on Taanis kõvasti kärbitud. Üks Taani linn andis teada, et igas kohas pakutakse sealiha – see peaks moslemeid eemale peletama.

Taani politseile on antud luba konfiskeerida pagulastelt üle 1000 euro väärtuses väärisesemeid, et saadud rahaga pagulasi ülal pidada. Üks politseinik teatas, et on valmis välja tõmbama pagulaste kuldhambad, kui see vajalikuks peaks osutuma.

Üks vastuoluline seadus sunnib kõiki uusi kodanikke ametnike kätt suruma nende kodakondsuse andmise tseremoonial – see on vastumeelne moslemitele, kes vastassugupoolele kätt ei anna. 5,8 miljoni elanikuga Taani lubas 2017. aastal vastu võtta ainult 2365 pagulast, mida on väga vähe võrreldes Rootsiga, kes võtab aastas vastu 27 000 pagulast.

Pagulaste vastu on ka osad pagulased ise, kelle väitel on tegemist suure pettusega, kuna enamus tulijatest ei ole pärit mitte kriisipiirkondadest, vaid elasid enne rikastes Pärsia lahe riikides. Lääneriigid peaks pigem vastu võtma neid, kes tõeliselt abi vajavad, aga kel puuduvad võimalused, et Euroopasse tulla.

Ligi 50 000 elanikuga pagulasgetode loomine Taanis on üks vastuolulisemaid asju ja juba tõmmatakse paralleele Natsi-Saksamaaga. Getodes elavad perekonnad kaotavad oma toetused, kui nad ei pane üle 1 aasta vanuseid lapsi lasteaeda. Getodes toime pandud kuritegusid karistatakse karmimalt kui muidu. Vajadusel on getosid võimalik hävitada, et kogukondi laiali ajada. Selle peale on üllatunud isegi karikaturist Flemming Rose, kes sai üle maailma kuulsaks prohvet Mohammedi kujutavate pilapiltidega.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-6687043/Why-Denmark-dump-unwanted-refugees-remote-17-acre-island.html

Kommentaarid
(Külastatud 1,579 korda, 1 külastust täna)