Soomlased tahaksid pääseda hiigelsuure elektri vahendustasu maksmisest, aga see pole võimalik

Soomlased on hädas suure elektri vahendustasuga, aga sellest pole võimalik vabaneda isegi siis, kui elektrit üldse ei tarvita.

Nii näiteks on ühe Helsingi mehe Lõuna-Karjala suvila kolme kuu elektriarve 1,58 eurot, aga sellele lisandub 93,77 eurot ülekandetasu. Mees küsis, kas selle tasu maksmist on võimalik peatada, nii nagu on võimalik peatada auto kasutamist ja pääseda nõnda kindlustuse tasumisest, aga tuleb välja, et elektri puhul teenust peatada ei saa, vahendab Ilta-Sanomat.

Soome elektrivõrgu info kohaselt on elekter nagu jõgi, mis kogu aeg voolab ja seetõttu on vaja selle eest kogu aeg maksta. See jõgi peab kogu aeg voolama ja seetõttu tuleb selle eest kogu aeg maksta. Seda jõge peetakse üleval ja parandatakse, näiteks suvetormide ja talviste lumesadude ajal.

Voisiko kesämökin armahtaa sähkönsiirron maksuista talveksi? Energiateollisuus: Sähköverkko on kuin joki

Vaikka sähkönkulutus olisi lähellä nollaa, sähkölasku ei juuri pienene. Energiateollisuudessa ymmärretään ihmetys, muttei lämmetä mökkiläisten ajatuksille siirtomaksujen kohtuullistamisesta. Helsinkiläisen Esa Rantasen mökillä Etelä-Karjalassa kului kolmessa kuukaudessa sähköä 1,58 euron edestä, mutta siirtomaksu oli 93,77 euroa. - Voisiko mummonmökin asettaa “pitoon”, kuten autot voi laittaa? Auton ollessa pidossa vakuutusmaksut ovat pienempiä.

Kommentaarid
(Külastatud 250 korda, 1 külastust täna)