Soomlane avalikustas oma hooldeasutuses viibiva vanaema käed (NB! Nõrganärvilistele mittesoovitav vaatamine!)

Soomlane avalikustas oma hooldeasutuses viibiva 93-aastase sõjaveteranist vanaema käed. Lapselaps avalikustas selle, mida tema vanaema teki all häbenes.

Hooldajad ütlesid selle peale, et polnud teadlikud, millises olukorras on vanainimese käed ja neid polnud keegi ka arstile näidanud. Lapselaps on šokeeritud hooldeasutuses valitsevast ükskõiksusest, vahendab Iltalehti.

Vaatepilt oli hirmutav. Osa küüsi olid kasvanud väga pikaks ja paksuks. Need võttis vanaema välja siis, kui sööma hakkas.

Lapselaps mõtles, kuidas on võimalik, et küüned nii hooletusse jäetakse. Vanaema oli olnud hooldeasutuses juba mitu kuud.

Enne oli vanaema teises hooldekodus ja seal käis regulaarselt maniküüri tegija. Küüned nõudsid erilist hoolt 2. tüüpi diabeedi tõttu. Nüüd selgitati, et tervisekeskuse juures asuvat hooldeasutust ülal pidaval vallal pole raha, et maniküüri tegijat palgata.

Lapselaps vaatas, kuidas pikaks kasvanud küüned takistasid vanainimesel söömist. Lahkudes küsis lapselaps asutuse töötajatelt, miks küüned on hooletusse jäetud. Talle vastati, et see pole teada ja arst pole ka vanainimest vaatamas käinud.

Arstid ütlesid piltide põhjal, et küüned ei tohiks sellises olukorras olla. Arstide arvates ei tohiks lasta asjadel nii hulluks minna. Küünte olukord viitab puudustele hoolduses.

Lapselapse arvates näitab küünte olukord seda, et vanainimest ei väärtustata. Vanainimest ei peeta piisavalt väärtuslikuks, et tema küünte eest hoolitseda. Samuti jääb arusaamatuks, miks pole hooldajad kellegi poole pöördunud, kui nad ise ei suuda toime tulla. Kas see on siis tänu sõjaveterani tegude eest? Samuti on hirmutav, et vanainimene peab nüüd teiste hooletuse tõttu ennast häbenema.

“Meidän mummo joutuu nyt häpeämään itseään” – 93-vuotiaan sotaveteraanin rujot kädet kertovat karusti, miten vähän häntä arvostetaan – kuvat ei herkille

Lapsenlapsi järkyttyi syvästi tajuttuaan, mitä vuodeosastolla makaava mummo peiton alle häpeillen piilotteli. Terveyskeskuksen vuodeosastolla makaavan 93-vuotiaan sotaveteraanin ruokottoman pitkät kynnet näyttävät mädäntyneiltä. Hoitajien mukaan he eivät tiedä, mikä vanhuksen käsiä vaivaa, eikä lääkäri ole käsiä katsonut. Lapsenlapsi on järkyttynyt hoidon välinpitämättömyydestä. Hoitoalalla työskentelevä nainen järkyttyi, kun hän näki terveyskeskuksen vuodeosastolla oman 93-vuotiaan mummonsa kädet.

Kommentaarid
(Külastatud 1,638 korda, 1 külastust täna)