Soomes tõuseb mühinal põlissoomlaste toetus

Paar kuud enne aprillis toimuvaid valimisi on Soomes kiiresti tõusmas toetus põlissoomlastele, samas kui juhtivate sotside ja koonderakonna toetus langeb.

Yle tellitud küsitluse järgi langes viimase kuu jooksul enim koonderakonna toetus, lausa 2,3 protsendipunkti 17,3 protsendini. Sotside toetus langes 1,1 protsenti 20,1 protsendini. Põlissoomlaste toetus kerkis 1,8 protsenti 12 protsendini.

Koonderakonna toetus oli viimati nii madal 2016. aasta augustis, kui Petteri Orpo võttis erakonna juhtimise üle Alexander Stubb’ilt. Koonderakonda on viimasel ajal räsinud hooldusteenuste skandaal, kuna erakond pole asjas kujundanud selget seisukohta.

Põlissoomlaste toetus oli aga viimati nii kõrgel 2015. aasta suvel.

Valitseva keskerakonna toetus on püsinud viimaste kuudel languses, jaanuaris langes toetus veel 0,5 protsendipunkti võrra 15,6 protsendini.

Rohelise toetus kerkis pärast juhivahetust 1 protsendipunkti võrra 14,6 protsendini. Vasakpartei toetus kukkus 0,9 protsendipunkti võrra 8,9 protsendini. Rootsi partei toetus kerkis 1,5 protsendipunkti võrra 4 protsendini ja kristlike demokraatide toetus langes 0,6 protsendipunkti võrra 3,6 protsendini. Siniste toetus kerkis 0,4 protsendipunkti võrra 1,4 protsendini.

Küsitlusfirma Taloustutkimus küsitles 14. jaanuarist kuni 5. veebruarini Soomes 2928 inimest. Erakondlik eelistus oli 1794 vastajal.

Ylen kannatusmittaus: Kokoomus putoaa, perussuomalaiset selvässä nousussa

Pääministeripuolue keskustan kannatus laski alhaisimmaksi yli kuuteen vuoteen.

Kommentaarid
(Külastatud 181 korda, 1 külastust täna)