Soomes sai tingimisi vanglakaristuse mees, kes oli 10 aastat tagasi 10-aastast tüdrukut käperdanud

Rovaniemi mees sai aasta ja 2 kuu pikkuse tingimisi vanglaristuse, 40 tundi ühiskasulikku tööd ja peab maksma 8891 eurot hüvitist ja kohtukulusid selle eest, et ta 10 aastat tagasi käperdas joobes olles toona 10-aastase tüdruku rindu.

Praegu üle 50-aastane mees mõisteti süüdi lapse seksuaalses ärakasutamises. Kuriteost on palju aega möödas, aga tüdrukule, praegu juba neiule ei andnud see rahu. Ta nägi õudusunenägusid ja kartis mehi, vahendab Iltalehti.

Tüdruk oli toona rääkinud asjast emale juba järgmisel päeval, aga ema ei osanud midagi ette võtta. Ema arvas, et tüdruk on lihtsalt pealt näinud kahe täiskasvanu tüli ja sellest šokeeritud.

Juhtum oli Rovaniemis suvilapiirkonnas 2009. aasta suvel. Tüdruk oli sõitnud koos ühe peretuttavaga ringi ATV-ga.

Tüdruku, praegu noore neiu jutu järgi oli mees purjus ja vägivaldne ühe teise suvilas olnud mehe suhtes. Tüdruk oli istunud diivanil suvekleidis. Mees oli tulnud tüdruku juurde, tõstnud kleidi üles ja katsunud rindu. See kestis mõne minuti, kuni teine mees köögist midagi hüüdis. Tüdruku ahistaja läks teise mehe juurde ja tarvitas tema peal vägivalda.

Tüdruk läks toast välja ja mees tuli kaasa. Mees palus tüdrukul sõita ATV-ga minema. Tüdruk nõustus, aga ei teadnud kuhu sõita. Sel ajal katsus mees tüdruku rindu.

Nad sõitsid mehe koju. Seal jätkas mees vägivaldset käitumist. Kohal oli ka tüdruku isa, kes nägi, et laps on endast väljas. Isa arvas, et tüdruk nägi pealt kahe mehe tülitsemist ja on seetõttu šokis.

Isa ja tüdruk istusid autosse ja sõitsid ära koju, mis asub Lõuna-Soomes. Mees sõitis neile ATV-ga järgi, aga kätte ei saanud.

Koju jõudsid nad hommikul kell 7 ajal. Isa ei saanud tüdruku ahistamisest teada. Kodus oli tüdruk püüdnud emale asjast rääkida, aga ema ei osanud midagi öelda.

Juhtunu mõjutas tüdrukut. Ta ei soovinud enam Rovaniemi meest näha ega pole teda näinud. Lõpuks, poiss-sõbra julgustusel rääkis tüdruk asjast kooliarstile. Tüdruk oli siis 8. klassis. Rovaniemi mehele esitati pärast pikalt kestnud politseiuurimist eelmisel talvel süüdistus lapse seksuaalses ärakasutamises.

Rovaniemi mees end süüdi ei tunnistanud. Ta väitis, et oli koos kannatanuga ATV-matkal. Tema väitel mingis suvilas sel ajal ei käidud.

Koju jõudes oli Rovaniemi mees enda jutu järgi tarvitanud alkoholi ja tülitsenud ühe teise mehega. Süüalune arvas, et tüdruk himus ära sellest tülist, et tahtis koos isaga lahkuda.

Süüalune väitis, et sõitis tõesti tüdruku ja isa autol järel ja tahtis neid peatada, kuna tüdruku isa oli tema väitel purjus.

Süüaluse väitel oli tüdruk talle nagu oma laps ja nad said hästi läbi. Ta ei olevat kasutanud tüdruku peal seksuaalset vägivalda.

Lapi kohus aga pidas tüdruku väiteid tõepärasteks. Asjas oli määrav ka arsti hinnang ning selle järgi kannatab tüdruk jätkuvalt üleelamiste tõttu. Kohus leidis, et toona veidi üle 40-aastane mees oli katsunud tüdruku rindu ja üritanud lapselt riideid seljast võtta. Tegemist oli lapse seksuaalse ärakasutamisega.

Rovaniemi mees on varem kohtulikult karistamata, seetõttu määrati karistus tingimisi. Ent sellele lisaks määras kohus 40 ühiskasuliku töö tundi.

Süüalune kaebas otsuse edasi ringkonnakohtusse, aga ringkonnakohus leidis samuti, et pelgalt täiskasvanute tülist ei saanud laps sellist vaimset traumat. Reedel jättis ringkonnakohus varasema otsuse muutmata.

Otsus pole veel jõustunud ja Rovaniemi mees saab kaevata ülemkohtusse.

Tuttava käytti 10-vuotiasta seksuaalisesti hyväkseen Lapin-reissulla – traumatisoitunut tyttö pystyi kertomaan totuuden vasta vuosia myöhemmin poikaystävän rohkaistua

Lapin käräjäoikeus tuomitsi nykyään yli 50-vuotiaan miehen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Tuomittu riisui 10-vuotiaan tytön alushoususilleen ja kähmi tätä rinnoista kahteen otteeseen. Jälkitilanteessa tyttö pakeni paikalta autolla isänsä kanssa, ahdistelija seurasi perässä mönkijällä. Rikoksesta on jo aikaa, mutta kasvava tyttö ei päässyt siitä rauhaan. Hän näki painajaisia, pelkäsi miehiä sekä tiettyjä tilanteita.

Kommentaarid
(Külastatud 592 korda, 1 külastust täna)