Soomes lasteaedadega suured probleemid

Soomes on viimasel ajal tulnud välja probleemid seoses lasteaedadega, eriti mis puudutab suurima eralasteaedade keti Touhula tegevust.

Üks 27-aastane Pirkanmaa Kangasala ema räägib kohaliku Touhula lasteaia kohta, kuidas tema 2-aastast last ei viidud õue, kuna laps ei osanud end ise riidesse panna. Ema küsib selle peale, milline 2-aastane laps oskab end ise riidesse panna, vahendab Iltalehti.

Siis räägiti lasteaias, et laps ei söö, kuigi kodus sõi laps väga isukalt. Ema ütles siis, et miks ei võiks last sööta, mille peale öeldi, et lapsi ei söödeta, nad peavad ise sööma.

Suvepuhkuse ajal oli järsku lasteaias täiesti tundmatu töötaja, kes ennast isegi ei tutvustanud. Kui ema lapsele järele läks, kuulis ta, kuidas laps oli ühe mänguvahendi trepist alla kukkunud. Kui ema hoidjatelt lisa küsis, vastasid nood, et ei tea asjast midagi.

Jaanuari algul tuli lapsevanematele lasteaiast teade, et kasvatajad on haiged ning võimaluse korral võiks lapsed koju jääda. Detsembris oli samasugune teade ja seletus, et kasvatajatele pole võimalik asendajat leida. Samuti soovitati laps võimalikult varakult, juba lõuna ajal ära viia.

Veebruari alguses otsis lasteaed töötajaid Facebooki kaudu. Juurde oli märgitud, et lühikeste tööotste puhul pole erialast haridust vaja.

Ema jaoks on tegemist ainsa lapsega ja ta muretseb, et laps ei saa lasteaias seda hoolt ja tähelepanu, mida oleks vaja. Sama on rääkinud teised emad.

Touhula lasteaedu on Kangasalas kolm tükki, kokku on neid Soomes üle 170.

Touhula lasteaiast öeldi, et laste turvalisus on esikohal.

“Jos lapsesi hoito ei ole välttämätöntä, pyytäisin että jäisitte kotiin” – Äidin mitta täyttyi Touhula-päiväkodin toiminnasta

Suomen suurimman yksityisen päiväkotiketjun Touhulan toiminnasta on viime viikkoina kantautunut huolestuneita äänenpainoja eri puolilta Suomea. Ongelmat ovat kiteytyneet päiväkotien henkilöstövajeeseen ja sijaispulaan. Touhulan johtoporras on vastannut kritiikkiin vetoamalla lainmukaiseen toimintaan. Päiväkotiketjun menettelyt kyseenalaistaa myös 27-vuotias kangasalalainen äiti. Hän laittoi lapsensa hoitoon Kangasalla sijaitsevaan Touhulaan viime vuoden maaliskuussa. Lapsi oli tuolloin 2-vuotias.

Kommentaarid
(Külastatud 966 korda, 1 külastust täna)