Soomes kukub kolinal huvi kasutatud diiselautode vastu

Soomes on viimase kolme aasta jooksul kukkunud järsult huvi kasutatud diiselautode vastu. See mõjutab kasutatud diiselauto hinda.

Kasutatud, uute ja liisinguautode müügikeskkonna Autotalli.com andmetel on Soomes huvi kasutatud diiselautode vastu kukkunud poole võrra. Veel 2016. aasta algul oli huvi bensiini- ja diiselautode vastu enam-vähem sama, vahendab Iltalehti.

Praegu on huvi bensiiniautode vastu 2,5 korda suurem kui diiselauto vastu. Koos huviga on langemas ka diiselautode hind. Paljud inimesed on seetõttu üllatunud, et ei saa oma kasutatud auto eest nii palju kui oleks soovinud.

See on suur muutus, kui arvestada, et veel 2017. aastal säilitasid diiselautod oma hinda paremini kui bensiini või gaasiga töötavad autod. Pärast seda on kasutatud diiselautode hind langenud.

Asjatundjate väitel on diiselautode hind kukkunud rohkem kui oleks osatud oodata. Hinnalangus pole veel peatunud.

Diiselautode müügi tipp oli 2008. aastal, mil ligi pooled müüdud autodest olid Soomes diiselautod. Aastal 2017 oli diiselautode osakaal ainult kolmandik. Tähelepanuväärne on aga see, et enamus Soome sisse toodud kasutatud autodest sõidavad diisliga, mistõttu on tervikuna diiselautode osakaal kasvanud.

Diesel-autojen kysyntä romahtaa – mitä käy jälleenmyyntiarvolle?

Tilastot kertovat, että kuluttajien kiinnostus käytettyihin diesel-autoihin on romahtanut parissa vuodessa. Tämä saattaa vaikuttaa diesel-autojen jälleenmyyntiarvoihin. Käytettyjen diesel-autojen hakumäärät ovat laskeneet jyrkästi viimeisen kolmen vuoden aikana. Käytettyjen, uusien sekä leasingautojen markkinapaikka Autotalli.comin tilastojen valossa suomalaisten kiinnostus dieselautoihin on romahtanut kolmessa vuodessa alle puoleen, kun hakumäärät suhteutetaan käytettyjen bensiiniautojen hakuihin.

Kommentaarid
(Külastatud 507 korda, 1 külastust täna)