Soomes kasvas hüppeliselt longero müük

Soomes kasvas seoses alkoholituru piirangute leevendamisega eelmisel aastal hüppeliselt kangete džinnikokteilide ehk longerote müük.

Soome Hartwalli kuulsa Gin Long Drinki müüki kasvas tervelt 42 protsenti, samas kui teiste alkohoolsete jookide müük vähenes. Seejuures vähenes lahjema, kuni 4,7-protsendilise alkoholisisaldusega longero müük 45 protsenti, aga kangema, kuni 5,5-protsendilise longero müük kasvas tervelt 204 protsenti ehk kolmekordistus võrreldes varasema aastaga. Õlle, veinide, siidrite ja kangete jookide müük aga vähenes mõne protsendi võrra, vahendab Yle.

Sellist muutust ei osanud keegi 2017. aastal enne piirangute leevendamist ette näha. Muudatusega lubati kangemad longerod tavalistesse toidupoodidesse. Enne seda võis neid müüa ainult riigi viinamonopoli Alko poodides.

Soomes tervikuna alkoholi müük kasvas 0,1 protsendi võrra, samas kui varasematel aastatel oli müük vähenenud.

Uuden alkoholilain yllätystulos: vahvan lonkeron litramyynti nousi 204 prosenttia, muiden väheni – katso muutokset listasta

Vuoden 2018 alussa voimaan tullut alkoholilain kokonaisuudistus on johtanut poikkeuksellisen kaksijakoiseen muutokseen juomamarkkinoilla. Alkoholimyynnin lasku pysähtyi.

Kommentaarid
(Külastatud 440 korda, 1 külastust täna)