Soomes kasvas hüppeliselt longero müük

Soomes kasvas seoses alkoholituru piirangute leevendamisega eelmisel aastal hüppeliselt kangete džinnikokteilide ehk longerote müük.

Soome Hartwalli kuulsa Gin Long Drinki müüki kasvas tervelt 42 protsenti, samas kui teiste alkohoolsete jookide müük vähenes. Seejuures vähenes lahjema, kuni 4,7-protsendilise alkoholisisaldusega longero müük 45 protsenti, aga kangema, kuni 5,5-protsendilise longero müük kasvas tervelt 204 protsenti ehk kolmekordistus võrreldes varasema aastaga. Õlle, veinide, siidrite ja kangete jookide müük aga vähenes mõne protsendi võrra, vahendab Yle.

Sellist muutust ei osanud keegi 2017. aastal enne piirangute leevendamist ette näha. Muudatusega lubati kangemad longerod tavalistesse toidupoodidesse. Enne seda võis neid müüa ainult riigi viinamonopoli Alko poodides.

Soomes tervikuna alkoholi müük kasvas 0,1 protsendi võrra, samas kui varasematel aastatel oli müük vähenenud.

https://yle.fi/uutiset/3-10637686

Kommentaarid
(Külastatud 470 korda, 1 külastust täna)