Soome politsei uued „Hevid” on juba kasutusel

Soome politseijaoskondadesse saadeti aasta algul vinged soomusautod, mida kasutatakse tavalises patrullitöös.

Ida-Soome politseijaoskond annab sotsiaalmeedia kaudu teada, et soomusmasin kaalub 5000 kilo ja seda kasutatakse lisaks eriülesannetele tavalises igapäevases politseitöös.

Nii et kui sellist autot tänavapildid näha, siis ei tähenda see, et midagi erakordset oleks toimumas., vaid tegemist on tavapärase patrullitööga.

Soome politsei võtab aastatel 2018-2019 kasutusele uued soomustatud „Hevi” Mercedesed, mida tuleb kokku 15. Uute autode mark on politsei info kohaselt Mercedes-Benz G280 CDI LAPV 5.4. Mootor on 3-liitrine V6 neljataktiline turbo. Autod on tumesinist värvi ja registreeritud kui veokid. Ühe auto maksumus on ligi 400 000 eurot.

 

View this post on Instagram

 

Tämännäköinen uusi työturvallisuutta parantava työkalu saatiin poliisin käyttöön Itä-Suomeen. Panssaroitu ajopeli painaa noin 5000 kg ja sitä tullaan käyttämään hälytystehtävissä sekä ihan normaalissa partioajossa ja tottakai myös erilaisissa turvaamistehtävissä sekä yleisötilaisuuksissa. Eli jos bongaat tämän menopelin liikenteessä niin se ei välttämättä tarkoita sitä, että jotain erityistä tai vaarallista olisi meneillään vaan kyseessä on useimmiten normaali poliisin partiointi.

A post shared by Poliisi Itä-Suomi (@poliisi_is) on

Kommentaarid
(Külastatud 820 korda, 1 külastust täna)