Soome politsei hoiatab veebis tegutsevate piletipetiste eest

Soome politsei hoiatab petiste eest, kes müüvad Facebooki kaudu ürituste pileteid, kasutades valeprofiile ja mobiilimakserakendust.

Helsingi politseile on esitatud viimaste päevade jooksul kümmekond kuriteoteadet. Piletite müügiks on kasutatud valeprofiile nimedega Johannes Sarnola, Jori Kallio ja Saana Ollila. Petised on pakkunud ise pileteid müügiks või reageerinud kellegi teise ostusoovidele.

Petis on suhelnud ostjatega Facebooki Messengeris ja palunud alla laadida mobiilmakserakenduse Siirto. Petis suhtleb soravas soome keeles. Arvatavalt on tegemist soomlasega.

Makserakenduses on tavaliselt näha makse saaja nimi, aga seekord on selle asemel olnud välismaise firma nimi nagu Hollandis tegutsev Cooperatieve Vereniging Smart2Pay G või inglise PPRO Financial Ltd.

Kui piletite ostja on makse sooritanud, siis müüja blokeerib ostja Messengeris ja eemaldab profiili Facebookist. Pileteid ostja ei saa.

Petis on müünud pileteid ansamblite J. Karjalainen, Ellinoora, Bill Burri ja Ruusut kontserditele. Politsei soovitab soetada piletid ametlikke kanaleid pidi. Kui osta pilet sotsiaalmeedia kaudu, tuleb kindlaks teha, kas isik on ikka päriselt olemas või osta piletid käest kätte.

Politsei uurib praegu, kellele raha on läinud ning kas on alust kahtlustada ühte või mitut inimest. Info saamine välismaistelt maksevahendusfirmadelt võib olla raske, aga politsei palub selliste pettuse juhtumite puhul teha teade.

Helsingin poliisi on Twitter

Poliisi varoittaa: Keikkalippuhuijarit aktivoituneet Facebookissa – käyttävät tekaistuja profiileja ja mobiilimaksusovellusta https://t.co/9ay7pYjtwB

Kommentaarid
(Külastatud 105 korda, 1 külastust täna)