Soome majandus kasvas eelmise aasta lõpus eriti võimsalt

Soome majandus kasvas 2018. aastas viimases kvartalis võrreldes eelneva kvartaliga 0,9 protsenti ja võrreldes eelmise aastaga 2,7 protsenti.

Soome kasv oli seega oktoobrikuus detsembrini eriti võimas, kui arvestada, et Eurotsooni vastav kasv oli võrreldes eelmise aastaga kõigest 0,2 protsenti, vahendab Helsingin Sanomat.

Selline areng näitab, et Soome majandus liigub võrreldes ülejäänud eurotsooniga vastupidises suunas. Ühtlasi on väga heas seisus Soome tööstus.

Majandus on aga aeglustunud Euroopa suurimates majandustes nagu Saksamaa, Prantsusmaa ja Itaalia. Itaalia on tehniliselt juba languses.

Osalt on Soome hea seis tingitud sellest, et Soome toibus eelnevatest kriisidest hiljem ning seetõttu on veel kasvuruumi.

Suomen talous oli loppuvuonna erittäin vahvassa iskussa

Suomen talous kasvoi viime vuoden lopussa voimakkaasti, vaikka euroalueen talouskasvu on hidastunut. Tilastokeskuksen ennakkotietojen mukaan kausivaihtelusta tasoitettu bruttokansantuote kasvoi loka-joulukuussa 0,9 prosenttia edellisestä vuosineljänneksestä ja työpäiväkorjattu bruttokansantuote 2,7 prosenttia edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta. Euroalueella kausivaihtelusta tasoitettu bruttokansantuote kasvoi loka-joulukuussa 0,2 prosenttia edellisestä vuodesta. Bruttokansantuote tarkoittaa loppukäyttöön tuotettujen tavaroiden ja palveluiden yhteenlaskettua arvoa.

Kommentaarid
(Külastatud 313 korda, 1 külastust täna)