Soome ettevõtted teatasid koondamistest

Täna, kolmapäeval teatasid kaks suurt börsiettevõtete Tieto ja HK-Scan kokku üle 900 töökoha koondamisest. Tieto küll ei täpsustanud, kui palju inimesi koondatakse Soomes.

Lisaks kavatseb Nokia koondada 350 töökohta, Wärtsilä 150 ja ehitusfirma Terrawise 100 töökohta, Hobby Hall 64, Valio 100, lotofirma Veikkaus 350-400 ning Fazer 83 töökohta, vahendab Helsingin Sanomat.

Need on ainult avalikkuse ette jõudnud koondamised, lisaks on käimas palju väiksemaid koondamisi. See on suur muutus võrreldes eelmise, 2018. aastaga, mil koondati terve aasta jooksul vaid 3362 töötajat. Suurimad koondajad olid Nokia, Restamax ja Venator, viimane sulges Pori vana titaanoksiiditehase.

Möödunud aasta oli Soome jaoks eriline. Majanduskasv oli tipus ja tööhõive kasvas 72 protsendini. Aastatel 2012-2016 koondati igal aastal 10 000-15 000 töötajat.

Kas nüüd ootab ees langus? Asjatundjate väitel ei saa seda veel öelda. Nii ehituses kui teenustes peaks töötajate arv kasvama. Küll aga võimad koondamisteated anda märku struktuursetest muutustest sektorite sees.

Alkoiko taas irtisanomisten aika? Keskiviikkona yritykset kertoivat yhteensä lähes tuhannen työpaikan vähentämisestä

Vuoden alku on tuonut mukanaan yt-uutiset. Keskiviikkona Tieto ja HK-Scan kertoivat yhteensä yli 900 työpaikan vähentämisestä. Tieto ei tosin täsmentänyt, kuinka paljon vähennyksistä mahdollisesti kohdistuu Suomeen. Mainos (Teksti jatkuu alla) Ikäviä yt-uutisia on tipahdellut julkisuuteen koko alkuvuoden harva se päivä.

Kommentaarid
(Külastatud 297 korda, 1 külastust täna)