Soome digiretseptid võetakse Eestis lahkelt vastu – mõnel juhul kokkuhoid 60 protsenti

Soome ja Eesti digiretseptide omavahelist tunnistamist jälgitakse huviga üle terve Euroopa. Kahepoolne digiretseptide tunnustamine on olnud jõus mõned nädalad. See on esimene taoline terviseteenus Euroopa Liidus.

Mitmed Eesti apteegid võtavad Soome retseptid lahkelt vastu, kuna nii retseptiravimite kui muude rohtude müük on kasvanud. Eesti apteekrite väitel on Soome ostjaid tulnud väga palju juurde, vahendab MTV.

Eesti kohta pole müüginumbrid veel teada, aga üksikute apteekide lõikes on müük kasvanud. Selleks, et osta ravimeid Eesti apteegist, peab Soome ostja nõustuma andmete edastamisega. Paljude ravimite hinnad on Eestis kuni 60 protsenti madalamad.

Suomalaiset digireseptiasiakkaat otettu Viron apteekeissa ilolla vastaan – osa lääkkeistä jopa 60 prosenttia halvempia

Suomen ja Viron digireseptien toimivuutta seurataan nyt kiinnostuneina ympäri Eurooppaa.

Kommentaarid
(Külastatud 249 korda, 1 külastust täna)