Rootsi naine, kes takistas afgaani mehe väljasaatmist, sai ligi 300 eurot trahvi

21-aastane rootslanna Elin Ersson mõisteti süüdi lennundusseaduse rikkumises ja kohus määras talle 3000 Rootsi krooni ehk 287 eurot trahvi.

Ersson tõusis eelmise aasta juulikuus lennukis püsti ja keeldus istumast, takistades nõnda afgaani pagulase sunniviisilist väljasaatmist. Hiljem tuli välja, et 52-aastane afgaani mees Bismalah oli süüdi mõistetud kallaletungis.

Ersson ei allunud lennufirma Turkish Airways lennukisaatjate ega Göteborgi lennujaama töötajate korraldustele. Naine oli ostnud pileti Istanbuli, et takistada ühe teise mehe väljasaatmist, aga lõpuks takistas süüdis mõistetud kurjategija väljasaatmist.

Prokurör nõudis naisele 6 kuu pikkust aresti, aga kohus ei pidanud seda vajalikuks.

52-aastane afgaani mees oli läinud kallale oma naisele ja kahele teismelisele tütrele nende Rootsi kodus. Mees saadeti hiljem Rootsist välja, vahendab Deutsche Welle.

Ersson soovis takistada 26-aastase afgaani Ismail Khawari väljasaatmist, aga mees saadeti Rootsist välja järgmisel päeval.

Elin Ersson sentenced to fine for anti-deportation protest | DW | 18.02.2019

A district court in Gothenburg, Sweden on Monday sentenced Elin Ersson to a 3,000 kronor ($325, €287) fine for refusing to take her seat in a bid to stop the deportation of an Afghan man. Prosecutors had called for Ersson to serve a six-month prison sentence for violating Sweden’s air traffic regulations, but the court ruled that a fine was sufficient punishment.

Kommentaarid
(Külastatud 106 korda, 1 külastust täna)