Raport: Euroopa Liidu vastased populistlikud jõud võivad pärast valimisi bloki tegevuse halvata

Euroopa Liidu välissuhete nõukogu (ECFR) mõttekoja värske raport toob välja, et Euroopa Liidu vastased populistlikud jõud võivad pärast maikuus toimuvaid Europarlamendi valimisi bloki tegevuse halvata.

Itaalia peaministri asetäitja Matteo Salvini kutsus juba möödunud kuul üles „Euroopa kevadele”. Populistlikud jõud on tugevnemas enamikus Euroopa Liidu riikides ja koos on nad piisavalt võimsad, et suudavad terve liidu tegevuse halvata, vahendab Daily Mail.

Mõttekoda prognoosib, et natsionalistlikud jõud koguvad valimistel üle kolmandiku häältest. See on piisav, et lüüa kiil terve liidu toimimisse. Nii näiteks võidakse hakata töötama vastu teatud liikmesmaadele kehtestatud sanktsioonidele – see aga omakorda piirab liidu võimalusi liikmesmaid pitsitada.

Mõttekoja hinnangul piisab veidi üle kolmandiku häältest, et blokeerida Euroopa Liidu üle valitseva Euroopa Komisjoni tegevust.

Lisaks võib löögi alla sattuda Euroopa Liidu Venemaa-vastane poliitika ja Vene-vastased sanktsioonid võidakse kaotada. Samuti võib negatiivne suhtumine migrantidesse ja natsionalism levida üle terve Euroopa.

Anti-EU parties could ‘PARALYSE’ the bloc in upcoming elections

The European Council of Foreign Relations claim populist parties are rampant The think tank say that European government could be crippled in May elections Populists could prevent sanctions on members – like those imposed on Hungary Last month Italy’s Deputy PM Matteo Salvini called for a ‘European Spring’ Anti-EU populist parties could do well enough in the upcoming European Parliament elections to ‘paralyse’ the bloc a report says.

Kommentaarid
(Külastatud 108 korda, 1 külastust täna)