Prantsusmaal on puhkenud juudiviha

Prantsusmaal on puhkenud juudiviha, kus juudi kalmistutel on hauatähistele joonistatud haakristid.

Politsei info kohaselt olid haakristid ja juudivastased loosungid joonistatud pea 100 hauakivile Quatzenheimi külakeses, mis asub 10 kilomeetri kaugusel Strasbourgist Lõuna-Prantsusmaal, vahendab Jerusalem Post.

Prantsusmaal on juudiviha hukka mõistetud ja lubatud hauatähiste sodijaid karistada, aga Prantsuse juudi kogukonna arvetes sellest ei piisa. Prantsusmaal elab Euroopa suurim juudi kogukond – ligi 550 000 inimest. Sellele vaatamata oli riigis eelmisel aastal ligi 500 juudivastast rünnakut, 74 protsenti enam kui aasta varem.

Prantsusmaal on juudiviha tõusnud esile seoses valitsusvastaste nn kollaste vestide liikumisega.

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu kutsus nii Prantsusmaa kui kõigi Euroopa maade juhte võtma tarvitusele abinõud selliste arengute suhtes. „See on epideemia, mis ohustab kõiki, mitte ainult meid,” ütles Netanyahu.

Iisraeli integratsiooniminister Yoav Gallant läks aga veel kaugemale ja kutsus kõiki Prantsuse juute Iisraeli, kus juba elab ligi 200 000 Prantsuse juudi immigranti. Gallanti väitel on Iisrael turvaline paik juutidele elamiseks.

Viimastel aastatel on juutide lahkumine Prantsusmaalt Iisraeli vähenenud. Prantsuse juudid tunnevad end praegu turvalisemalt kui varem.

Antisemitism in France

Dear Reader, As you can imagine, more people are reading The Jerusalem Post than ever before. Nevertheless, traditional business models are no longer sustainable and high-quality publications, like ours, are being forced to look for new ways to keep going. Unlike many other news organizations, we have not put up a paywall.

Kommentaarid
(Külastatud 312 korda, 1 külastust täna)