Poola peaminister jättis ära visiidi, kui Iisraeli peaminister ütles, et poolakad tegid koostööd natsidega

Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu ütles, et „Poolakad tegid koostööd natsidega”. Enne seda oli Iisraeli välisminister Israel Katz öelnud, et „poolakad said antisemitismi kaasa emapiimaga”.

Poola peaminister Mateusz Morawiecki jättis selle peale ära Iisraeli visiidi. Morawiecki väitel olid Katzi väited rassistlikud ja kohatud, vahendab Daily Mail.

Katz ütles intervjuus televisioonile, et ta on holokaustis ellujäänute poeg ja selles osas mingeid kompromisse ei tehta. „Me ei unusta ja me ei andesta,” ütles Katz.

Katz lisas, et poolakad tegid koostööd natsidega. Endise Iisraeli peaministri Yitzhak Shamir’i isa tappsid poolakad. See näitab, et poolakad on antisemitismi saanud kaasa emapiimaga ja seda asjaolu ei saa olematuks teha, ütles Katz.

Poola oli esimene riik, mille Adolf Hitler vallutas ja Poolas polnud mingisugust nukuvalitsust. Poola vasturinne tegi kõik selleks, et maailmale juutide tapmisest teada anda ja tuhanded poolakad riskisid eluga, et juute aidata.

Holokausti uurijad on aga välja selgitanud, et poolakad tapsid põgenevaid juute, samuti oli neid, kes pressisid juutidelt raha välja.

Poland pulls out of Israel meeting over anti-Polish comment

Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu said ‘Poles cooperated with the Nazis’ This was followed by remarks by Israel’s acting foreign minister, Israel Katz Katz said said Polish people ‘sucked anti-Semitism from their mothers’ milk’ Poland’s prime minister canceled plans to send a delegation to Jerusalem Poland’s prime minister has canceled plans to send a delegation to meeting in Jerusalem after Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu said Poles ‘collaborated with the Nazis’.

Kommentaarid
(Külastatud 272 korda, 2 külastust täna)