Plastiku asendamine on Soome firma väärtust mitmekordistanud

Maailmas käib hoogne plastiku asendamine keskkonnasõbralikumate lahendustega  ja Soomes on esirinnas. Papptopse tootva Soome firma Huhtamäki väärtus on mitmekordistunud ja suurim klient on McDonalds.

Käesoleval nädalal tuli uudis, et Huhtamäki hakkab tootma paberist kõrsi McDonaldsi Euroopa söögikohtade jaoks. McDonalds on Huhtamäki suurim ja kõige pikaajalisem klient. Läinud sügisel teatas McDonalds, et loobub plastikust joogikõrte kasutamisest, vahendab Yle.

Ka kodumaine kiirtoidukett Hesburger on loobumas plastkõrtest ja Huhtamäki hakkab paberkõrtega varustama ka seda firmat.

Ettevõttel läheb majanduslikult erakordselt hästi. Täna avalikustatud andmete kohaselt oli ettevõtte 2018. aasta käive 3,1 miljardit eurot ja kasum 250 miljonit eurot. Ettevõtte aktsia hind kerkis uudise peale 8 protsenti.

Ühtlasi tehti teatavaks, et ettevõttest lahkub selle edule viinud juht Jukka Moisio ning tema asemele tuleb Tetra Paki Euroopa ja Kesk-Aasia juht Charles Héaulmé. Moisio pole veel öelnud, mis ta järgmisena ette võtab.

Kui Moisio tuli, siis oli Huhtamäki alla käinud firma ning eelmine juht lasti lahti. Moisio ajal on ettevõtte väärtus kasvanud 400 miljonilt eurolt üle 3 miljardi euroni. Aastatel 2008-2017 on Huhtamäki keskmine aktsiate tootlus olnud 24 protsenti.

Moisio sõnul oli veel kümme aastat tagasi plastik ettevõtte peamine tooraine, aga selle kasutamisest on hakatud loobuma. Praegu on plast ainult kolmandiku toodete tooraine. Plast muutus „pahaks” alles paar aastat tagasi.

Huhtamäkil on tulemas mitmeid uuendusi, näiteks isekomposteeruv pakend Fresh, mis asendab praeguseid plastist valmistoidu pakendeid. Papptopside plastikust kaantele tahetakse leida keskkonnasõbralikumat alternatiivi.

Huhtamäki tegutseb 34 riigis, sel on 78 tootmisüksust ja 18 000 töötajat. Pool toodangust läheb McDonaldsile.

Muovin korvaaminen sataa suomalaisyhtiön laariin – pahvimukeista tutun Huhtamäen arvo on moninkertaistunut ja McDonald’s on sen suurin asiakas

Perinteikäs suomalaisyhtiö on noussut väistyvän toimitusjohtajan Jukka Moision aikana alallaan maailman kärkeen.

Kommentaarid
(Külastatud 124 korda, 1 külastust täna)