Nykänen oli varem minestanud seoses veresuhkru langusega

Kuivõrd Matti Nykänen põdes diabeeti, aga sõi ebaregulaarselt, siis oli ta tihti minestanud, räägib tema sõber ja usaldusajakirjanik, Seiska endine reporter Kai Merilä.

Kui Nykänen jõi, siis ta ei söönud, rääkis Merilä väljaandele Helsingin Sanomat.

Merilä väitel oli Nykänen tsüklite ajal vahel söömata neli päeva järjest. Ta võis keset kõndimist kokku kukkuda.

Nykänenil diagnoositi eelmise aasta lõpus diabeet. Haigus paneb veresuhkru kõikuma, mistõttu on haige jaoks oluline regulaarselt süüa.

Nykäneni surma põhjust pole avalikustatud. Tema naine Pia ütles, et oli meest öösel elustanud. Enne seda oli Nykänen kurtnud kehva enesetunnet.

Merilä oli Nykäneni hea tuttav ja käis Nykäneni vanglas olles igal nädalal vaatamas. Merilä kirjutas Nykäneni kohta lugusid väljaandesse Seiska ja Nykänenile maksti nende lugude eest.

Matti Nykänen kaatui monta kertaa jaloiltaan verensokerin laskiessa, kertoo Nykäsen ystävä ja luottotoimittaja Kai Merilä

Mäkihyppääjä Matti Nykäsen ystävä, Seiskan entinen toimittaja Kai Merilä kertoo, että maanantain vastaisena yönä kuollut Nykänen kärsi verensokerin aiheuttamista sairauskohtauksista usein. “Jos hän otti alkoholia, hän ei syönyt”, Merilä kertoo HS:lle. Mainos (Teksti jatkuu alla) Merilän mukaan Nykänen saattoi juomisjakson aikana olla syömättä neljäkin päivää. “Häneltä saattoi lähteä jalat alta ihan kävellessäkin.”

Kommentaarid
(Külastatud 100 korda, 1 külastust täna)