Mees sõitis Soomes vastu kaljuseina, tahtis arvatavalt tappa üht last

Möödunud aasta oktoobri lõpus oli raske liiklusõnnetus Turu ligidal Paimios, kus mees sõitis kiirteel suurel kiirusel vastu kaljuseina. Autos olid 7- ja 8-aastased lapsed ning 8-aastase lapse turvavöö oli lahti tehtud.

Eeluurimise käigus tunnistas mees, et oli 8-aastase lapse turvavöö eelnevalt avanud ja soovis last tappa. Praegu on keskealine mees kohtu poolt saadetud vaimse tervise ekspertiisi, et kindlaks teha, kas ta on süüdiv, vahendab Iltalehti.

Prokuratuur süüdistab meest tahtlikus teelt väljasõidus ning mõrva ja tapmise katses. Lapsed pääsesid õnneks kergete vigastustega, kuigi mees sõitis vastu kaljuseina kiirusel 120 km/h. Politsei fotodelt on näha, et auto hävis täielikult.

Õnnetuse hetkel paiskus 8-aastane turvavööta laps Fordist välja ja lendas autost paari meetri kaugusele. Mõlemad lapsed aga pääsesid õnnekombel vaid kergete vigastustega, kaasa arvatud autost välja lennanud kannatanu.

Kohtu andmetel avas mees Fordi eesistmel istunud 8-aastase lapse turvavöö vahetult enne õnnetust. Eeluurimisel oli mees öelnud, et tahtis ühe lapse tappa. Kohtus mees enam midagi ei rääkinud.

Mees oli politseile öelnud, et tahtis lapse algselt tappa padjaga. Hiljem ta sellest mõttest loobus.

Mees oli õnnetuse hetkel sõidutamas lapsi kokku lepitud kohta. Mees oli lastele olnud varem lähedane isik. Samas polnud autot juhtinud mehel kiirteele asja ja ta oli kaldunud marsruudist kõrvale.

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/ba996bb7-d12a-4b0c-93e8-5f50da6cdd9a

Kommentaarid
(Külastatud 1,337 korda, 1 külastust täna)