Matti Nykänenile organiseeritakse leinarongkäiku, kaasa lööb Jyväskylä linn

Legendaarne suusahüppaja Matti Nykänen maetakse oma isa kõrvale Jyväskyläs. Inimesed saavad kõrvalt jälgida matuste leinarongkäiku.

Matusepäevaks on kinnitatud laupäev, 2. märts. Leinatalitus on privaatne, aga matusepäeval on korraldatud leinarongkäik, mis kulgeb kabeli juurest Laajavuorisse, kus asub Nykäneni auks nimetatud hüppemägi.

Rongkäigu korraldamisel osaleb vastavalt kokkuleppele lähedastega Jyväskylä linn. Matustel linn kaasa ei löö, seda korraldavad lähedased. Matusekulud katab kuni 20 000 euro ulatuses Soome riik, vahendab Ilta-Sanomat.

Matti Nykäselle suunnitellaan hautajaissaattuetta – Jyväskylän kaupunki mukana järjestelyissä

Mäkihyppylegenda Matti Nykäsen hautajaispäiväksi on varmistunut 2. maaliskuuta. Ilta-Sanomien tietojen mukaan Nykänen haudataan Ensio-isänsä viereen Jyväskylään. Asiasta uutisoi ensin Keskisuomalainen. Siunaustilaisuus järjestetään Vanhan hautausmaan kappelissa. Siunaustilaisuus on yksityinen, mutta yleisöllä on hautajaispäivänä mahdollisuus jättää hyvästit Nykäselle. IS:n tietojen mukaan Nykäselle järjestetään saattue, joka kulkee tiettävästi kappelilta Laajavuoreen.

Kommentaarid
(Külastatud 169 korda, 1 külastust täna)