Matti Nykäneni matuseid toetab Soome heategevusorganisatsioon

Soome heategevusorganisatsioon Pietarinkadun Oilers võtab enda peale suusahüppelegendi Matti Nykäneni matuste toetamise.

Enne seda pakuti Nykänenile lausa riiklikke matuseid, aga lähedased loobusid sellest. Pietarinkadun Oilers on tegutsenud alates 1990ndatest aastatest ja Matti Nykänen on ettevõtmistes kaasa löönud, vahendab Iltalehti.

Organisatsiooni asutaja Robert Nyman ütles, et kuivõrd Matti on neile nii palju andnud, siis otsustasid nad midagi vastu anda. Organisatsioon ainult toetab matuseid, korralduse poolega tegelevad lähedased. Lähedased soovisid tagasihoidlikke, pereringi matuseid ning kulud maksab kinni Pietarinkadun Oilers.

Pietarinkadun Oilers loodi kui ansambli Sleepy Sleepers liikmete hokimeeskond, mille eesmärk oli koguda raha heategevuseks. Organisatsiooni liikmete seas on nii sportlasi kui meelelahutajaid. „Pikad tukad tulevad appi, kui piltlikult väljenduda,” ütles Nyman.

Matti Nykänen maetakse sünnilinna Jyväskylässe.

Yllätyskäänne – hyväntekeväisyysjärjestö hoitaa Matti Nykäsen hautajaiset: “Pitkätukat rientävät apuun”

Hyväntekeväisyysjärjestö Pietarinkadun Oilers on päättänyt vastata Matti Nykäsen hautajaiskustannuksista.

Kommentaarid
(Külastatud 194 korda, 1 külastust täna)