Luureinfo: Venemaa paigutab tuumarakette Kaliningradi

Kroonlinna mereväebaasi luureinfo näitab, et sadamast on lahkunud Ropucha-klassi dessantlaev Aleksandr Šablin, mis on varem transportinud tuumarakette Iskander. Võimalik, et Kaliningradi viiakse midagi veel lisaks.

Vahetult pärast teadet tuumaleppest lahtiütlemise kohta lahkus seni pikalt sadamas seisnud laev laev 2. veebruaril Kroonlinnast ja arvatav sihtkoht on Kaliningrad.

Lahkunud laeva kohale on liigutatud õppelaev Smolnõi, ilmselt selleks, et sadamas olevate laevade arvu muutumine kahtlust ei ärataks.

Petri Mäkelä on Twitter

The USA pulled out of the #INFtreaty the #Russian #BalticFleet Ropucha-class landing ship Aleksandr Shabalin set sail from #Kronstadt. It has deployed #Iskander units before. First pictures show the Ropucha (Pennant nr. 110) at its pier where she has spent most of the winter.

Kommentaarid
(Külastatud 297 korda, 1 külastust täna)