Londoni Gatwicki lennujaama jõuluaegse kaose põhjustaja võis olla lennujaama töötaja

Politsei hinnangul võis Gatwicki lennujaamas põhjustatud jõuluaegse kaose taga hoopis lennujaama rahulolematu töötaja.

Juhtumi tõttu tühistati ligi 1000 lendu ja hätta sattus 140 000 reisijat. Ühtlasi selgus, et kaks inimest vahistati täiesti alusetult, vahendab Daily Mail.

Ühe allika väitel teadis lennujaama töötaja nn pimedaid kohti, kus teda ei märgataks. Sel inimesel pidid olema väga head teadmised lennuvälja toimimisest. Droon tiirutas lennuvälja juhtimistorni ümber, aga töötajad ei saanud seda filmida, sest neil on keelatud kasutada mobiiltelefone.

Arvatakse, et droon oli peidus lennujaama hoonete taga, mistõttu ei saadud seda kätte kohale toodud kaasaegse droonivastase sõjatehnikaga.

Ühtlasi laiendati lennuväljade ümber droonide lennukeeluvööndit, mis tähendab, et lennuväljade lähedal elavad sajad tuhanded inimesed ei saa oma kodus droone kasutada. Lennukeeluala laiendati varasema 1 kilomeetri asemel 5 kilomeetrile lennukite hoovõtu- ja maandumisradadest.

Kõiki neid, kes lennutavad droone ilma loata selle ala sees, ähvardab vanglakaristus.

Airport employee was behind Gatwick drone chaos, source claims

Sussex police believe an airport employee could have been behind drone chaos December incident saw 1000 flights cancelled and 140,000 passengers affected A Whitehall source said the disgruntled employee theory was ‘running high’ The force was slammed over its handling of the event case wrongly arresting two The drone attack that brought chaos to Gatwick airport before Christmas is thought to have been an ’inside job’, according to Whitehall sources.

Kommentaarid
(Külastatud 119 korda, 1 külastust täna)