Ligi 10 000 Soome abiturienti tuleb Eestisse pidu pidama

Eeloleval kahel nädalavahetusel, 14-17. veebruaril ning 1-2. märtsil tuleb Soomest Eestisse pidutsema ligi 10 000 gümnaasiumi lõpetavat abiturienti.

Viru hotellis astuvad tippartistidena üles Teflon Brothers, Reino Nordin, Gasellit ja Cledos.

Hotellidesse tuuakse korraldajate info kohaselt kaks rekkatäit heli- ja valgustehnikat ning muid peotarbeid.

Mõnede Turu noorte koolilõpetajate ideest sündinud ettevõtmisest on saanud omaette nähtus. Tänavu tuleb Tallinna pidutsema kaks korda enam noori kui eelmisel aastal. Soome koolilõpetajaid on nii palju, et kolm suurt Tallinna hotelli on mitmeks päevaks kinni pandud.

Abi Goes Tallinn laevareis korraldatakse juba neljandat korda ja selle populaarsus on iga aastaga kasvanud.  Aastal 2016 tuli Tallinna 900 noort, 2017. aastal oli tulijaid 1600, 2018. aastal oli abituriente üle 5500 ja nüüd juba ligi 10 000. Eelbroneeringute järgi peaks 2020. aastal tulema ligi 11 000 pidutsejat.

Eelmisel aastal korraldati abiturientidele neli reisi, tänavu on neid kuus. Tagasi sõidetakse pärast ühte ööd Tallinnas.

Kolmes eri hotellis ööbijad kogunevad õhtuks kokku Viru hotelli. Möödunud aastal olid igas hotellis eraldi peod, aga nüüd korraldatakse üks suur pidu, ütles reise korraldava A8 Entertainment Oy esindaja Tommi Pura.

Soomes lõpetab igal aastal ligi 30 000 abiturienti, kellest ligi 20 000 osaleb eri reisidel.

Ainult meresõitu sisaldavate abi-reiside populaarsus on aasta-aastalt vähenenud. Tippajal oli laevareisijaid ligi 20 000, nüüd ainult paar tuhat. Üha enam noori tahab erakordset kogemust, mis ei piirduks ainult laevaga ja ulatub ka maale ning eriti välismaal pidutsemisele.

Tänavune Abi Goes Tallinn müüdi välja juba eelmise aasta oktoobrikuus. Praegu võetakse vastu broneeringuid 2020. aasta reisi jaoks. Praeguse seisuga on näha, et ka need reisid müüakse kiiresti läbi.

Abi Goes Tallinn: www.agt.fi

Kommentaarid
(Külastatud 810 korda, 1 külastust täna)