KUUM: Putini pressiesindaja tütar töötab Euroopa Parlamendis

Alles see oli, kui tuli välja, et Venemaa toetab salaja Itaalia parempoolset peaministrit Matteo Salvinit. Nüüd plahvatas uus kuum uudispomm, et Venemaa presidendi Vladimir Putini pressiesindaja Dmitri Peskovi tütar Jelizaveta Peskova töötab Euroopa Parlamendis.

21-aastane Peskova on Euroopa Parlamendis praktikal ja tal on seoses sellega juurdepääs paljudele tundlikele dokumentidele, vahendab Raadio Vaba Euroopa.

Peskova töötab prantslasest Europarlamendi saadiku Aymeric Chauprade’i juures. Chauprade toetas avalikult Krimmi okupeerimist 2014. aastal.

Peskova nimi on avalikult üleval Euroopa Parlamendi veebiküljel. Chauprade kommenteeris asja, et Peskoval on juurdepääs kõigile dokumentidele, mis ka teistele – talle pole kehtestatud mingeid piiranguid. Chauprade lisas, et Peskova ei tööta hetkel ühegi Venemaa asutuse heaks. Seetõttu pole Chauprade’i väitel Peskova töötamise puhul Euroopa Parlamendis mingit huvide konflikti.

Peskova töötamine Euroopa Parlamendis tuli paljudele parlamendi liikmetele üllatusena. Euroopa rahvapartei EPP fraktsiooni kuuluv Läti saadik Sandra Kalniete nimetas Peskova tööd parlamendis „hooletuseks”. Tema väitel on tegemist turvanõuete rikkumisega.

Leedust pärit liberaal Petras Austrevicius ütles, et see on „häbi tervele Euroopa Parlamendile”. Ta ütles, et poleks uskunud, et Putinil on käpp nii sügaval Euroopa asutustes sees.

Praktikandina on Peskoval juurdepääs Euroopa Parlamendi hoonetele nii Brüsselis kui Strasbourgis, tal on võimalus osaleda kõigil komisjonide istungitel ja muudel nõupidamistel. Lisaks on Peskoval juurdepääs Euroopa Parlamendi intranetile ehk sisevõrgule. Praktikantidele makstakse ka Euroopa Liidu eelarvest palka. Praktikandi maksimaalne palk on 1600 eurot kuus.

Peskova on aktiivne sotsiaalmeedia kasutaja, tal on Instagramis ligi 80 000 jälgijat. Seal ta esitleb oma luksuslikku elustiili, taustal pildid Moskvast, Pariisist ja Brüsselist.

Exclusive: Daughter Of Putin’s Spokesman Working In European Parliament

BRUSSELS — The daughter of Russian President Vladimir Putin’s spokesman works as an intern in the European Parliament in Brussels, and has unhindered access to various EU documents, RFE/RL has learned. Yelizaveta Peskova, the 21-year-old daughter of Kremlin spokesman Dmitry Peskov, serves as a trainee with Aymeric Chauprade, a French member of the European Parliament (MEP) who has publicly supported Russia’s 2014 annexation of Ukraine’s Crimean Peninsula.

Kommentaarid
(Külastatud 495 korda, 1 külastust täna)