Kümned Karjala mehed on katuselt lund lükates alla kukkunud, üks on halvatud, paljud ei saa kõndida

Mehi kukub nüüd katustelt alla nagu kärbseid – Põhja-Karjala haiglas on sees mitu raskelt vigastatud lumelükkajat, üks on halvatud.

Katuselt alla kukkunud mehed on peamiselt keskealised või vanemad, kes on läinud oma maja katuselt lund alla lükkama, vahendab Karjalainen.

Üks mees sai katuselt alla kukkudes nii raskelt vigastada, et on halvatud. Teistel on muid raskeid vigastusi, näiteks vaagnaluumurdusid on sel nädalal olnud viis. Lisaks on puusa-, reie- ja sääreluumurdusid. Katuselt alla kukkunud patsiente on olnud „mitmeid kümneid”.

Vaagnaluumurrud võivad olla eluohtlikud. Neid on kõige raskem ravida ja nendega võivad olla seotud verejooksud ning siseorganite vigastused. See on murd, mille tagajärjel võib surra.

Vaagnaluumurrust paranemine kestab mitu kuud. Osal juhtudel ei taastu endine olukord kunagi.

Tavaliselt tähendab vaagnamurd seda, et inimene ei saa käia mitu kuud. Minimaalne taastumise aeg on kolm kuud.

Kõik Põhja-Karjalas lumelükkamisega katuselt alla kukkunud mehed on keskealised või vanemad. Soomes on varem hoiatatud inimesi, et nad mingil juhul ei läheks ise katusele lund lükkama. Soomes pole veel sellist õnnetust olnud, et eramaja katus oleks lume raskuse all sisse kukkunud. Väikeste majade elanikud ei tohiks katusele minna, kuna nad kukuvad sealt koos lumega alla. Kui kellelgi on soov katusele minna, tuleb kindlustada, et sealt alla ei kukuks.

Miehiä putoaa nyt katoilta – Pohjois-Karjalan keskussairaalassa useita vakavasti loukkaantuneita lumenpudottajia, yksi halvaantui

Lumitilanne: Katolta pudonneet ovat olleet Pohjois-Karjalassa keski-ikäisiä tai vanhempia miehiä, jotka ovat menneet pudottamaan lumia oman talonsa katolta. Ihmiset ovat olleet tänä talvena huolissaan omakotitalojen kattojen lumikuormista. Valitettavasti tämä näkyy siinä, että Pohjois-Karjalan keskussairaalassa on meneillään poikkeuksellinen piikki katolta pudonneissa. Voit lukea tämän artikkelin, jos olet Karjalaisen tilaaja.

Kommentaarid
(Külastatud 293 korda, 1 külastust täna)