Kollased vestid Prantsusmaal väljas 13. nädalat, nende vastas 80 000-line politseinike armee

Kollaste vestide meeleavaldus toimub täna eri kohtades Prantsusmaal juba 13. nädalat järjest ja nende vastu on mobiliseeritud ajaloo suurim, 80 000-line politseinike armee.

Kokku on alates novembrikuust saanud meeleavaldustes vigastada 1900 inimest. Paljud meeleavaldajad kannavad silma ees katet, et avaldada tunnustus Kollaste vestide ühele juhile Jérôme Rodrigues’ile, keda tulistati eelmisel nädalavahetusel silma, vahendab Daily Mail.

Prantsuse halduskohus otsustas reedel, et politsei saab meeleavaldajate vastu kasutada edasi kummikuule, mille tagajärjel on saanud vigastada väga paljud inimesed.

Vaatamata saadud vigastusele on 40-aastane ehitustööline Rodrigues täna taas vapralt rivis ning nõuab rahva usalduse kaotanud president Emmanuel Macroni tagasiastumist. Pärast vigastada saamist hoiti meest mõned päevad kunstlikus koomas.

Rodrigues filmis samal ajal meeleavaldust, kui ta pihta sai. Tal on sotsiaalmeedias üle 60 000 jälgija.

Prantsuse valitsus ei tunnista Rodrigues’i vigastamist kummikuuliga ja on andnud korralduse vajadusel rahvast kummikuulidega tulistada. Valitsuse väidete kohaselt on kummikuule vaja politseinikel enesekaitseks. Pärast seda on mitmed politseinikud saatnud Rodrigues’ile toetusavaldusi.

Kummikuuliga on pähe saanud haavata ka teine Kollaste vestide juhtfiguur Eric Drouet.

Politsei kostitas ka täna meeleavaldajaid pisargaasigranaatide, veekahurite ja kummikuulidega.

Global News Network on Twitter

BREAKING: Video shows lots of tear gas being thrown at Yellow vest protesters in Valance City, France #GiletsJaunes #ActeXII #ViolencesPolicières https://t.co/Wx0K5bzMZI

The Wolf Report on Twitter

GiletsJaunes march through #Paris. Here with placards demanding a ban of LBD (flashballs) and tear-gas grenades, after hundreds of hurt people and the shocking images of Jérôme Rodrigues last weekend. #Acte12 https://t.co/oKKMVLhSpd

Kommentaarid
(Külastatud 133 korda, 1 külastust täna)