KARM VIDEO: Kuidas Soomes Eesti töötaja peale karjutakse

Üks Eesti töötaja on Soomes lindistanud video, kuidas töö juures teise Eestist pärit töötaja peale karjutakse.

Sotsiaalmeediasse üles pandud videost on kuulda, kuidas üks mees vängete sõnadega teise peale karjub. Töötaja, kelle peale karjuti, oli teadaolevalt Eestist ja vene rahvusest, kes oskab soome keelt. Tegemist oli ehitusobjektiga.

Videos on kuulda järgmine jutt: „Kurat, kuidas sa aru ei saa? V***u, sa pead selle lahti kruvima.” Vängeid sõimusõnu oli kuulda ette ja taha.

Video üles pannud eestlane kirjutab: „Minu peale ei karjutud. Karjuti meie vene rahvusest kaasmaalase peale. Kui ma olin seda 10 min kuulanud, siis otsustasin lindistada, sest lōppu ei näinud tulevat. Loomulikult andsin selle info edasi tööandjale, kuid kas sealt ka mingi lahendus tuleb… kuigi lubati asjaga tegeleda.”

Loo juures on kommentaare seinast seina. Ühed leiavad, et ülemus niimoodi karjuda ei tohi. Teised jälle ütlevad, et kui on kehv töömees, siis muu ei aita. Arvati ka seda, et töötaja ei pruukinud aru saada, mis talle räägiti.

Üks kommentaator kirjutas: „See oli soome keele kiirkursus algajale. Soovitus kõigile, kes plaanivad soome tööle tulla- õppige ära see v-sõna kõikides käänetes ja ongi pmst. soome keel selge- saate ise ennast arusaadavaks teha ja samas saate ka aru, mida teile räägitakse!”

Sellele on lisatud järgmist: „Teine sõna on „no nii… ” Oleneb, kuhu rõhu paned ja saad selle sama sõnaga terved pikad jutud maha rääkida. Küsida, üllatuda, vastata, hämmelduda jne… :D”

Ning järgmist: „Jep. Ja kui veel lisada sidesõnadeks vahele saatana, perkele ja homo, siis ongi soome keel täispauk lisadega selge!”

Link videole on siin: https://www.facebook.com/groups/191460557696689/permalink/1232654170243984/

Kommentaarid
(Külastatud 3,984 korda, 1 külastust täna)