Himose õnnetusjuhtum oli noorte usulaagri ajal

Laupäeval Jämsäs Himosel 15-aastase poisi surmaga lõppenud õnnetusjuhtum oli noorte usulaagri ajal.

Õnnetus juhtus tähistatud nõlvast väljaspool, kus poiss oli sõitnud kivisest järsakust alla ja kukkunud. Sõbrad oli läinud ees ja imestanud, kuhu nende kaaslane jäi. Nad läksid tagasi ja leidsid kadunud poisi lume peal lamamas, vahendab Ilta-Sanomat.

Poisid kutsusid kohe abi, päästjad jõudsid kiiresti kohale, aga elustamisest polnud enam kasu.

Õnnetus juhtus poiste usulaagri esimesel päeval. Kaheksa poissi olid läinud koos järelvaatajaga Himosele laupäeva varahommikul ja eesmärk oli veeta laagris terve nädal. Ettevõtmine aga katkes kohe pärast algust. Järelvaataja saatis poisid õhtuks kodudesse.

Usulaagri korraldanud koguduse õpetaja ütles, et noortele olid juhised antud ja tavaliselt neid järgitakse. Noored aga liiguvad ringi ja lähevad sinna, kuhu ei tohiks minna. Kõik oli käinud väga kiiresti.

Õpetaja oli järelvaatajaga ühendust võtnud ja too oli juhtunust šokeeritud. Järelvaataja oli teinud kõik, mis vaja, et selliseid asju ei juhtuks, aga ometi see juhtus. Kogudus toetab nii hukkunud poisi kaaslasi kui nende vanemaid.

Himoksen lasketteluturma tapahtui kesken rippileirin – Kirkkoherra: “Kaikki oli käynyt niin nopeasti”

Lauantaina iltapäivällä Jämsän Himoksella tapahtui lasketteluonnettomuus, jonka seurauksena 15-vuotias poika kuoli.Onnettomuus tapahtui IS:n tietojen mukaan merkittyjen rinteiden ulkopuolella metsässä, kun poika oli laskenut alas kivikkoiselta jyrkänteeltä ja kaatunut. Hänen kaverinsa laskivat edeltä ja alkoivat pian ihmetellä, miksi poika oli jäänyt muista jälkeen. Kun he palasivat jälkiään takaisin, he löysivät toverinsa lumesta makaamasta.

Kommentaarid
(Külastatud 341 korda, 1 külastust täna)