Helsingis on taas aktiviseerunud libapolitseinikud: ära anna kellelegi oma pangakoode

Helsingi politsei annab teada, et veebruaris on olnud mitmeid juhtumeid, kus eakatelt inimestelt on püütud teada saada pangakaartide, pangakonto või veebipanga koode, esinedes politseinikena. Osa juhtumite puhul on libapolitseinikud käinud koguni inimeste ukse taga.

Petised on rääkinud, et uurivad kuritegu või ekslikku makset ja vajavad pangateavet vea parandamiseks. Osa inimesi on keeldunud andmete edastamisest, aga kahe isiku puhul on õnnestunud pangakontolt võtta sadu või isegi tuhandeid eurosid.

Politsei on saanud teavet juhtumi kohta, kus helistaja esitles end kui panga töötaja ja lubas parandada eksliku makse.

Sellises olukorras on tähtis meeles pidada, et panga, politsei või muu ametkonna esindaja ei küsi kunagi telefoni teel, veebis või koduuksel pangakaardi, pangakonto või veebipanga andmeid. Kui keegi esineb politseinikuna ja küsib sellist teavet, siis tuleb asjast teatada viivitamatult politseisse. Kui keegi teatab, et tahab koju tulla, siis tuleks helistada hädaabi numbril 112 ja kutsuda kohale politsei.

Politsei on avalikustanud ka video, kus antakse nõu, kuidas tegutseda arvatava libapolitseiniku puhul.

Kommentaarid
(Külastatud 125 korda, 1 külastust täna)