Helsingis kallatakse merre iga päev ligi tuhat koormat puhastamata lund, mille sees on plastikut, prügi ja isegi jalgrattaid

Tänavu on Lõuna-Soomes sadanud erakordselt palju lund, mistõttu ollakse Helsingis hädas lume teisaldamisega. Kõik hoidlad on juba täis, mistõttu kallatakse puhastamata lund merre, ligi 1000 autokoormat päevas.

Ilma merre kallamise võimaluseta upuks Helsingi linn lumme. Lund kallatakse merre põhiliselt Hernesaaris, varem ka Vuosaaris, vahendab MTV.

Koos puhastamata lumega satub merre aga kõikvõimalikku prahti ja muid jäätmeid. Soome keskkonnakeskuse info kohaselt on lume sees palju asfalti, teemärgistuse materjale, värvijäänuseid ning kummide tolmu. Lisaks väga palju suitsukonisid.

Hernesaaris on nüüd suur mure tekkinud, et nõnda ilma puhastamata lund otse merre kallatakse. Merre satub sedasi kõikvõimalikke esemeid, isegi jalgrattaid. Ehitusobjektide lähedusest satub merre ehitusprahti ja jäätmeid. Väga palju satub merre plasti.

Kui lumi ja jää ära sulavad, pääseb praht liikuma ja mida peenem see on, seda kaugemale see liigub. Probleeme võib olla näiteks paatidele, mis takerduvad meres oleva prahi sisse, samuti kaluritele, kelle võrkudesse praht kinni jääb. Samuti võivad prahi sisse kinni jääda loomad, kes hukkuvad.

Helsingi linna esindajad ei soovinud teemat kommenteerida.

Helsingissä kipataan mereen lähes tuhat lumikuormaa joka päivä – jokaisella kippauksella veteen joutuu järkyttävä määrä muovia, roskaa ja jopa polkupyöriä

“Jos lumelle ei ole tilaa, niin jonnekin se pitää laittaa” Suurin osa lumesta pyritään kuljettamaan lumenvastaanottopaikkoihin. Tilanpuutteen vuoksi Helsingin kaupunki hävittää lunta merityhjennyksen avulla Hernesaaren kärjessä. Ylen saamien tietojen mukaan Helsingin kaupunki pitää tapaa tehokkaana ja se on tärkeä osa Helsingin keskustan sujuvaa liikennettä – ilman merityhjennystä tilanne voisi äityä katastrofaaliseksi.

Kommentaarid
(Külastatud 311 korda, 1 külastust täna)