Ettevaatust: Soomes on täna eriti kehvad teeolud

Soome ilmateenistus ja liikluskeskus hoiatavad täna eriti kehvade teeolude eest. Ilma kiire soojenemine ja jäävihm on muutnud nii sõidu- kui kõnniteed eriti libedateks, kuna jää peal on vesi.

Lääne-Soomes on täna selle talve kõige kehvemad teeolud. Teepinnal on vett 2-3 sentimeetrit. Kui vihma sajab ja teepind on külm, siis muutub tee liuväljaks.

Praegu on Lääne-Soomes alates Turust ja Kokkolani välja ning sealt veel ida poole teedel kiilasjää. Rekkad on mitmel pool teel seisma jäänud. Paljud autod on tee äärde seisma jäänud, et oodata teede olukorra paranemist, vahendab Ilta-Sanomat.

Edela-Soomes Laitilas on kaks rekkat 8. maantee peal omavahel kokku põrganud ja osaliselt kraavi sõitnud. Arvatavalt on üks auto oma sõidurajalt välja libisenud. Nüüd aitavad päästjad autosid tagasi teele.

Appi tõtanud päästeautod sattusid ise hätta. Kaubiku mõõtu neliveoline patrullauto ei püsinud teel ja sattus 40 km/h kiirusega libisemisse.

Inimesed on teatanud, et ka 3. maantee on jääs, tee äär rekkasid täis ja sajab jäävihma. Eriti hull on 3. maanteel olukord Tampere ja Hämeenlinna vahel. Ka muud Tampere ümbruskonna teed on väga libedad.

Inimeste hinnangul on praegu teeolud viimaste aastakümnete kõige kehvemad. Täna, laupäeval ei soovitata üldse sõitma minna.

Ilmateenistus on hoiatanud kehvade teeolude eest pea kogu Soomes.

Länsi-Suomessa on nyt “talven huonoin” ajokeli – rekat pitkin ojia, jopa pelastuslaitoksen neliveto ongelmissa

Sään lauhtuminen ja jäätävä tihkusade tai lumisade ovat tehneet tiet ja jalkakäytävät erittäin liukkaiksi, koska niillä olevan jään päällä on vettä. Tieliikennekeskuksen liikennepäivystäjän Timo Rimmi kuvasi Länsi-Suomen tilannetta talven huonoimmaksi ajokeliksi. - Ylivoimaisesti huonoin keli. Kun sitä vettä on tullut, niin se on tehnyt jopa kahden kolmen sentin kuoren tienpinnalle, Rimmi kertoo STT:lle.

Kommentaarid
(Külastatud 284 korda, 1 külastust täna)