Espoos sattus mitu koera kanepimürgituse tõttu intensiivi

Espoos sõid mitu koera metsa viidud narkootilise kanepi jäätmeid ning said sellest tõsise terviserikke.

Espoos Latokaski piirkonnas on saanud kanepimürgutuse vähemalt kolm koera. Kaks koera viidi Tammisto loomakliiniku intensiivi, vahendab Helsingin Sanomat.

Tegemist on tõenäoliselt kanepijäätmetega, mida on lume alla maetud. Üks 9-aastane kuldne retriiver sai mürgituse möödunud nädalal.

Koera perenaine rääkis, et käis kahe koeraga jalutamas, kui vanem koer hakkas järsku midagi maast sööma. Perenaine kamandas koera minema, aga loom naasis uuesti samasse kohta. Naine pani koera rihma otsa ja jalutas edasi. Kui ta pärast koera uuesti lahti lasi, jooksis koer samasse kohta tagasi ja jätkas söömist.

Naine jooksis koerale järele ja tõi ta uuesti ära. Koeral oli suu ümbrus kõik roheline.

Hiljem õhtul kodus koera enesetunne halvenes, loomal puudus isu ja tagajalad ei kuulanud sõna. Naine viis koera loomakliinikusse, kus tuvastati, et häire on neuroloogiline.

Naine naasis hiljem metsa ja võttis sealt kaasa ühe proovitüki. Üks politseituttav ütles talle, et tegemist võib olla kanepiga. Naine võttis ühendust kliinikuga ja sealt öeldi, et tegemist on kanepimürgitusega.

Nädala jooksul sõi samast kohast kanepit mitu koera. Tammisto loomakliinikus on ravitud vähemalt kahte koera samade nähtudega. Pole teada, kas koerad sõid kõik samast kohast või eri kohtadest.

Üks kanepit söönud koertest on 3,5-aastane Jack Russelli terjer. Pärast jalutamist metsa all pani perenaine tähele, et koer ei reageeri enam uksekellale. Koera silmad olid imelikud ja loom hakkas tõmblema. Koer oli täitsa sassis, ei suutnud isegi istuda.

Vanem koer oli kliinikus jälgimise all paar päeva ja ta on toibumas. Teine koer on samuti toibumas.

Koertekoolitaja räägib, et koera peaks õpetama sööma väljaspool kodu vaid käskluse peale, see välistab koeral kahtlaste asjade puutumise. Noorele koerale on seda lihtsam õpetada kui vanale, aga ka vana koer võib uusi asju õppida.

Samuti tasub koera harjutada maast madalast eri maitsetega, siis ei tundu uued asjad enam nii ahvatlevad. Koer sööb enamasti päevast päeva sama toitu ja kui siis leiab metsa alt midagi muud, näiteks vana patarei või vettinud papitüki, võib see olla ahvatlev. Kui koera on eri maitsetega harjutatud, siis ta enam metsa all kõike suhu ei võta.

HS Espoo: Koirat ahmivat kannabista Espoossa – Kaksi koiraa joutunut tehohoitoon

Ainakin kolmen koiran epäillään syöneen kannabista Latokasken alueella Espoossa. Kaksi koirista on ollut tehohoidossa Tammiston eläinsairaalassa. Kyseessä on todennäköisesti kannabiksen perkuujäte, jota on yritetty hävittää tai piilottaa hautaamalla se metsään lumen alle, arvelee Seija Mettälä. Hänen 9-vuotias kultainennoutajansa joutui viime viikolla tehohoitoon syötyään kannabista.

Kommentaarid
(Külastatud 654 korda, 1 külastust täna)