Ema ja isa olid üllatunud, kui leidsid oma 3-aastase poja nime Vantaa IKEA mustast nimekirjast

Väike poiss puhkes pühapäeval Vantaa IKEA aulas nutma, kui ema ja isa ütlesid talle, et mängima ta minna ei saa, kuna tema nimi on mustas nimekirjas. IKEA töötajate väitel oli poiss varem rikkunud Smålandi reegleid.

Olukorda kõrvalt näinud inimene rääkis, kuidas vanemad olid tahtnud oma lapse viia ostlemise ajaks valvatud mängunurka ja panid selleks kirja enda ja lapse nimed ning kontaktandmed. Kui mängunurga töötaja nägi poisi nime, siis teatas, et poiss ei tohi mängima minna, vahendab Ilta-Sanomat.

Töötaja rääkis, et neil on poisi kohta märge, et „ta peab veel kasvama”. Kuivõrd mängunurga vanusepiir on 3 eluaastat ja poiss on 3-aastane, siis tundis ema huvi, milles asi. Mängunurga töötajad väitsid, et neil on märge, et poiss oli varem löönud ja lükanud teisi lapsi ning et seda oli juhtunud enam kui üks kord.

Töötaja väitel ei saa poissi enam mängima lasta, kuna lapsi ei suudeta nii hoolikalt valvata, et midagi ei juhtuks. Poiss puhkes lahinal nutma, kui vanemad ütlesid, et ta ei saagi mängima minna.

Siis ägestus poisi isa, kes läks kõva häälega olukorda klaarima. Isa vaidles vastu, aga mängunurga töötajad jäid endale kindlaks ning pere pidi lahkuma.

IKEA esindaja ütles asja kohta kommentaariks, et enne mängima minekut käiakse lapse eest vastutava isikuga läbi kõik reeglid ning täidetakse blankett. Smålandi mängunurkades on kohal vastavalt koolitatud töötajad, kes vastutavad kõigi laste turvalisuse eest. Osa sellest tööst on ka hindamine, kas laps on sobilik mängunurka jääma. Hindamisel arvestatakse ka sellega, kas töötajate mälus on juhtumeid, kus reegleid pole järgitud.

Antud juhtumit IKEA-st ei kommenteeritud ega ka seda, kui palju lapsi on sellise „kasva veel” märke saanud. Samuti ei selgunud, mis juhtumitest käib täpselt jutt.

Smålandis lapsed põhiliselt mängivad pallimeres, vaatavad filme, joonistavad ja värvivad. Pole siis ime, et 3-aastane laps oli kurb, et tal seda teha ei lastud.

https://www.is.fi/perhe/art-2000006017940.html

Kommentaarid
(Külastatud 1,431 korda, 1 külastust täna)