Eestlane pürgib Soomes europarlamenti

Ehituse töödejuhataja Raul Kajak on teadaolevalt esimene välismaalane, kes kandideerib Soomes Euroopa Parlamenti.

Soome võimuerakond Keskusta (keskerakond) kinnitas 33-aastase eestlase Raul Kajaku novembrikuus Euroopa Parlamendi valimiste kandidaatide hulka. Mees ütleb, et see tähendab tema jaoks eelseisvat kõva tööd ja võimalust näidata Soome inimestele, kuidas poliitikas oleneb kõik inimesest endast, mitte tema päritolust, nahavärvist või religioonist, vahendab Eesti Ekspress.

Soome poliitikas tegutseb Kajak kolmandat aastat. Ta alustas Espoo linnas, kus kandideeris 2017. aastal kohalike omavalitsuste valimistel, juhtides kampaania käigus tähelepanu kehvast ehituskvaliteedist tingitud hallitusele Soome koolimajades. Valimisdebüüt piirdus 38 häälega, kuid Kajak ütleb, et see oli tema jaoks „pilootprojekt“.

Kommentaarid
(Külastatud 479 korda, 1 külastust täna)