Diabeetik sai Soome hooldekodus vale insuliini, suri kolm päeva hiljem haiglas

Soomes tuleb üha enam infot hooldajate hooletusest põhjustatud surmajuhtumite kohta. Nüüd uurib terviseamet Valviva juhtumit, kus firmale Esperi Care kuuluvas Seinäjoki hooldekodus Kärjenpuisto suri diabeetik, kellele anti vale insuliini.

Valvirale esitase kaebuse surnud naise vend. Naisele oli mitmel korral süstitud vale insuliini, mistõttu sattus naine hooldekodust korduvalt haiglasse. Läinud aasta novembris tehtud viga jäigi naise jaoks viimaseks, vahendab Iltalehti.

Kaebuse esitanud vend saab endise ettevõtjana aru, et hooldekodud on äri ja peavad teenima omanikele võimalikult suurt kasumit. Aga viis, kuidas seda kasumit teenitakse, ajab venna oksele. See tähendab, et inimeste eest tegelikkuses ei hoolitsetakse ja esitatakse vaid suuri arveid.

Nüüd on vend ise mures oma vanaduse pärast ja tahaks, et hooldekodudes löödaks kord majja ning et seal oleks ametis piisaval arvul hooldajaid. Eriti lootusrikas mees muidugi pole, sest kui valimised möödas, on oht, et asi vajub taas soiku.

Diabeetikko sai väärää insuliinia hoivakodissa – kuoli kolmen päivän päästä sairaalassa

Seinäjoella toimivan Esperi Caren yksikön toiminnasta on tehty kantelu Valviraan.

Kommentaarid
(Külastatud 207 korda, 1 külastust täna)