Brexiti mõju Inglismaal: migrandid lahkuvad

Seoses läheneva Brexitiga on migratsioon Inglismaale langenud viimase 15 aasta madalaimale tasemele, mis tuleb sellest, et rohkem migrante lahkub kui sisse tuleb.

Möödunud aastal kuni septembrini asus Suurbritanniasse välismaalt elama 627 000 inimest, samas kui 345 000 inimest lahkus välismaale. See tähendab, et sisserändajate hulk langes viimaste aastakümnete madalaimale tasemele, vahendab Daily Mail.

Numbrid näitavad, et Ida-Euroopast, näiteks Poolast pärit inimeste arv on Inglismaal languses, aga Lääne-Euroopast tulijate arv kasvab. Kokku tuli eelmise aasta jooksul mujalt Euroopast Suurbritanniasse elama 57 000 inimest, mis on väikseim number alates 2009. aastast.

Samal ajal kasvas väljastpoolt Euroopa Liitu tulijate arv viimase 15 aasta kõrgeimale tasemele – 283 000 inimest.

Numbrid näitavad, et Suurbritannia meelitab jätkuvalt ligi oskustöötajaid, näiteks arste ja õdesid. Suurbritannia soovib hoida migratsiooni jätkusuutlikus mahus, mis on mõned kümned tuhanded inimesed igal aastal. Selle eesmärgi saavutamine võtab aega, aga see on saavutatav.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-6755433/Net-migration-UK-rises-slightly-283-000.html

Kommentaarid
(Külastatud 1,030 korda, 1 külastust täna)