Amsterdami lennuväljal põrkasid kaks lennukit kokku, ühe peal oli 7 lapsega Soome pere

Hollandi Amsterdami Schipholi lennuväljal põrkasid täna hommikul kokku kaks reisilennukit. Ühe lennuki peal oli 7 lapsega pere Soomest, kes õnneks vigastada ei saanud.

Lennukis olnud inimeste väitel oli olukord hirmutav. Soome pere, kes pidi USA-sse sugulastele külla sõitma, ei saanudki minema, sest nende lennuk sai enne õhku tõusmist vigastada, vahendab Iltalehti.

9-liikmeline pere alustas reisi Kirkkonummist ja nad pidid Amsterdamis ümber istuma, et üle ookeani lennata. Nad pidid sõitma Arizona džunglisse, aga enne seda pidid nad maanduma Los Angeleses ja sealt võtma auto, et kõrvalosariiki sõita.

Amsterdamis olid nad juba lennukisse ümber istunud ja turvavööd kinni pannud, kui asi läks pingeliseks. Pere jälgis aknast lennuki hoovõttu, kui järsku tuli tagant teine lennuk. Kahe lennuki tiivad aga kõrvuti ära ei mahtunud ja lennukid põrkasid kokku.

Mõlema lennuki tiivad said vigastusi. Ühel lennukil tiiva ots turritas lahtiselt. Olukord oli hirmutav, sest reisijad teadsid, et lennuki kütusepaagid on tiiva sees. Samal ajal soovitati lennukis panna turvavööd kinni. Inimesed arutasid selle peale, et ei saa ju startida katkise tiivaga.

Teise lennuki juurde saabus neli päästeautot ja üks kiirabi. Los Angelese lennuk aga ootas pikalt stardirajal, inimesed sees. Lennuki salongis läks olemine väga kuumaks.

Alles pärast pikemat ootamist lasti inimesed uuesti välja lennujaama terminaali. Oodata tuli mitu tundi. Inimestele pakuti tasuta suupisteid.

Hollandi lennufirma KLM-i teatel pole veel teada, miks õnnetus juhtus. Õhtuks kella poole neljaks oli leitud mõlema lennuki reisijatele uus võimalus.  Mõlemad kokku põrganud lennukid oli startimas Ühendriikide poole, aga nüüd on lennukid remondis.

Breaking Aviation News on Twitter

A KLM Boeing 747 and 787 have collided during taxi and sustained minor damage at Amsterdam-Schiphol. https://t.co/NuGuihF256 https://t.co/P6xsVIxglL

Kommentaarid
(Külastatud 275 korda, 1 külastust täna)