VIDEO: Vaata, kuidas tuul Soomes suure puu maha murrab

Peaaegu orkaani mõõtu torm Aapeli murdis täna, 2. jaanuaril Soomes puid, mis kukkusid elektriliinidele ja kokku oli ilma elektrita täna päeval 120 000 majapidamist. Sotsiaalmeediasse üles pandud videos on näha, kuidas tuul suure kuusepuu maha murrab.

Tuul puhus täna Soome rannikul kiirusega 32 meetrit sekundis, orkaani jaoks on uue arvestuse järgi vaja püsivat tuult 33 meetrit sekundis. Üksikud puhangud olid aga üle 41 meetri sekundis. Laine kõrgus merel oli üle 10 meetri.

Nii tugevat tuult pole Soomes kunagi varem registreeritud. Viimati puhus sarnane tuul 50 aastat tagasi.

Matikainen Mika on Twitter

Vaikka sähköttömiä talouksia on koko Suomessa paljon, niin muistetaan turvallinen työskentely! Tuulenpuuskat ovat vaarallisia täällä sisämaassakin Kangasniemellä @kuntaposti @etelasavo #myrsky #sähkönjakelu #järvisuomenenergia https://t.co/hbT5Dco3fh

Kommentaarid
(Külastatud 799 korda, 1 külastust täna)