VIDEO: Kollaste vestidega liitus endine Prantsuse poksitšempion, kes märulipolitseinikke nüpeldas

Prantsusmaal avaldatud videost on näha, kuidas 36-aastane endine meisterpoksija Christophe Dettinger liitub kollaste vestidega ja aitab tänaval märulipolitseinikke nüpeldada.

Dettinger oli alates 2007. aastast kahe aasta jooksul Prantsuse kergkaalu poksimeister. Ta oli üks 50 000 meeleavaldajast, kes laupäeval juba kaheksandat nädalat järjest välja tulid.

Nüüd ootab poksijat kuni 5 aasta pikkune vanglakaristus selle eest, et ta korrakaitsjaid ründas. Video on tehtud Seine’i jõe sillal laupäeva pealelõunal, vahendab Daily Mail.

Poksija kuulutati politsei poolt täna, pühapäeval tagaotsitavaks. Ühe allika väitel sekkus endine poksija selle peale, kui ta nägi, kuidas politsei kasutas meeleavaldajate vastu pisargaasi. Politseinikud takistasid meeleavaldajate pääsu parlamendihoonesse.

President Emmanuel Macron on kollaste vestide järjekordse meeleavalduse hukka mõistnud. Tema väitel klaaritakse korrarikkujatega arveid, kui tänavatel oli kokku ligi 50 000 inimest. Pariisis võeti vahi alla 37 inimest, kes varastasid tõstuki ja tungisid sellega ühte valitsuse hoonesse. Pärast seda evakueeriti hoonest valitsuse pressiesindaja Benjamin Griveaux.

Prantsuse valitsuse seisukoht on, et meeleavaldajad on radikaalid, kes tahavad valitsust kukutada. Kümme inimest on saanud meeleavaldustes surma ja tuhanded on vigastatud. Paljud meeleavaldajad on võetud vahi alla, ühel päeval võeti kinni 700 inimest.

Kollased vestid on olnud tänavatel alates 17. novembrist ja algul avaldasid nad meelt aktsiisitõusu vastu. Ent president Macron ei teinud neist välja ja ütles, et mingeid järeleandmisi ei tule. See ajas inimesed vihale ning nad on jätkuvalt tänavatel vaatamata sellele, et president Macron lubas juba mitu nädalat tagasi jätta aktsiisid tõstmata.

Pariisis on lukspoed ja butiigid suletud, samuti pangad ja postkontorid. Rünnatud on isegi kuulsat Triumfikaart.

President Macron, kes algul meeleavaldajatele vastu seisis, on viimasel ajal teinud ridamisi järeleandmisi, üks neist on 7-protsendiline alampalga tõus alates uuest aastast ja maksude vähendamine preemiate pealt. Kollased vestid aga nõuavad üha suuremaid soodustusi ning nende jõud ei näi raugevat. Sõltumatu kandidaadina 2017. aastal valimised ülekaalukalt võitnud president Macron on tembeldatud rikaste presidendiks ja tema toetus on kukkunud 18 protsendi peale.

LINE PRESS on Twitter

GiletsJaune très forte mobilisation à #Paris le peuple en colère force les barrages de police #Acte8 #ActeVIII #05janvier #05janvier2019 https://t.co/BSnVj6glKL

Kommentaarid
(Külastatud 2,338 korda, 1 külastust täna)