Telia lõpetab Soomes traadiga telefoni teenuse pakkumise

Telia lõpetab aasta lõpuks Soomes traadiga telefoni teenuse pakkumise. Teenusel on praegu ligi 30 000 klienti.

Telia Finland lõpetab traadiga telefoni teenuse pakkumise, kuna selle kasutajate arv aasta-aastalt väheneb. Lisaks on traadiga telefoniteenuse tehnoloogia vananenud, mistõttu on mõistlik asjaga lõpp teha, vahendab Helsingin Sanomat.

Teenuste lõpetamine algab suvel. Traadiga telefoni asemele pakub Telia mobiiltelefoni teenust.

Telia traadiga telefoni teenusel on ligi 30 000 klienti, kellest aktiivseid kasutajaid on mõni tuhat. Telia mobiiliteenusel on siiski Soomes mõningaid auke näiteks Ida- ja Põhja-Soomes.

Telia info kohaselt ollakse vajadusel tugevdama tugijaamade signaali, et kõik kliendid saaks mobiilsidet kasutada.

Traadiga telefonide turuosa on Soomes praegu ligi 3 protsenti. Traadiga telefonide kasutamine kahaneb aastas 20-25 protsenti.

Soome suurimal telefonioperaatoril Elisal pole kavatsust traadiga telefonidest loobuda. Isegi kui Elisa mõnes kohas traadiga telefoni teenuse lõpetab, pakutakse asemele lauatelefoni jaoks loodud mobiilset lahendust, kus vana number jääb samaks. Elisal on kümneid tuhandeid traadiga telefoni teenuse kliente.

Telian asiakkaiden lankapuhelimet vaikenevat: yhtiö lopettaa palvelun, jolla on enää muutamia tuhansia kuluttaja-asiakkaita

Teleoperaattori Telia Finland kertoi tiistaina lopettavansa lankapuhelin­palvelunsa vuoden loppuun mennessä. “Lankaliittymien määrä ja palvelun käyttö on vähentynyt tasaisesti vuosi vuodelta. Lisäksi lankapuhelintekniikka on vanhentumassa, joten nyt oli sopiva aika piirtää kalenteriin päätepiste, jolloin palvelu päättyy”, arvioi yhtiön teknologiajohtaja Jari Collin yhtiön tiedotteessa. Mainos (Teksti jatkuu alla) Palveluiden alasajo alkaa kesällä.

Kommentaarid
(Külastatud 193 korda, 1 külastust täna)