Soomes saadetakse hoiatused ka 3 km/h kiiruseületajatele

Soomes saadetakase hoiatused ka pisikeste, 3 km/h kiiruseületuste puhul. Sellega trahvi ei kaasne, aga kiiruskaamera fikseerib näidu ja see saadetakse inimesele kirjaga koju.

Soome liiklusturvalisuse keskuse juht Dennis Pasterstein räägib, et vastavalt seadusele tehakse 3-6 km/h kiiruseületuse puhul hoiatus. Trahv tehakse 7-12 km/h kiiruseületuse puhul, vahendab Ilta-Sanomat.

Möödunud aastal pandi posti kokku 170 000 hoiatust. Peamiselt on need 3-4 km/h kiiruseületused.

Soomes jõustub 2020. aastal uus liiklusseadus, millega väiksemate kiiruseületuste puhul trahvimäär alaneb. Soomes saab tulevikus väiksemate, kuni 10 km/h kiiruseületuse eest 100 eurot trahvi, praegu on vastav trahvimäär 140-170 eurot.

Dennis Pasterstein on Twitter

Yhteen taulukkoon tiivistettynä automaattivalvonnan tilastot vuosilta 2014-2018 ja aika paljon muutakin. Hyvä, että ylinopeuksien määrä vähentynyt liikennevirrassa ja liikennekuolemien/loukkaantumisten pitkän ajan trendi on laskeva. #poliisi #liikenneturvallisuus

 

Kommentaarid
(Külastatud 353 korda, 1 külastust täna)